Božské masové rolády

Příprava masových rolád není nijak složitá, ale ručíme vám za to, že výsledný pokrm bude vypadat noblesně. Navíc je úplně jedno, jaký kus masa vám zrovna padne do ruky. Důležité je totiž náplň, kterou do masa zamotáte.  

#damejidlo-siroky 

Hovězí roláda Schwarz


Hovězí maso si můžete připravit na mnoho způsobů - jako přírodní řízek, grilováním, s nejrůznějšími omáčkami, ale nejoblíbenějším pokrmem je steak. Čerstvé maso poznáte na první pohled. Mělo by vypadat krásně, musí mít lesklou řeznou plochu, jemné mramorování a příjemně červenou barvu. Na omak však musí být pevné. Vyhýbejte se takovým kusům masa, která mají temně fialově-červenou barvu, protože pochází z uhynulého kusu, který nevykrvácel.


Krůtí roláda v protlaku


Krůtí maso je oproti jiným druhům mnohem stravitelnější a navíc má jen nízký obsah tuků. V obchodech vybírejte pružné, světle růžové maso a samozřejmě takové, které je bez zápachu. Můžete jej péct, dusit, smažit, grilovat, zapékat, plnit, ale nejoblíbenějšími pokrmy jsou nákypy, rolády, špízy, guláš nebo čína. Krůtí maso se však hodí i do polévek, koktejlů, salátů, k rýži, bramborám, kuskusu, ale taky k sýrům, zelenině a ovoci.


Husarská roláda


Kmín pomáhá tělu zbavit se parazitů, podporuje tvorbu mléka při kojení i tvorbu žaludečních šťáv, tudíž zlepšuje trávení. Zmírňuje problémy s nadýmáním a působí i jako prevence před vznikem chemicky způsobených rakovin žaludku a střev. Měli bychom vás ale upozornit, že v případě, že jej budete užívat v nadměrném množství, můžete si tím způsobit poškození ledvin.



Vepřová roláda


Krkovička je v naší kuchyni velmi populární. Tato část vepřového masa je prorostlejší a nachází se před přední kýtou. V řeznictví či v obchodě vybírejte čerstvou, bez zápachu a prorostlou podle typu přípravy. Můžete ji péct, grilovat, udit i zapékat.







#tescoma-akce-velmi-siroky 
přidejte na:

24. 02. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář