Vepřová roláda

Obtížnost

Čas přípravy

45min
Čas vaření
2h 0min

Celkový čas

2h 45min

Porce


Nutriční hodnoty

2856 kalorií
1.0g cukrů
274.0g tuků
99.0g bílkovin


Příprava

Maso rozkrojíme na plát (nebo o to požádáme řezníka již při jeho nákupu) a naklepeme, lehce posolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Pak poklademe plátky šunky (není nezbytné, ale je to užitečné zejména tam, kde se nám nepodařilo maso rozkrojit, aniž bychom ho uchovali vcelku) a dále vejci nakrájenými na čtvrtky, stejně tak párky a okurkami. Kapii rozložíme mezi vložené suroviny, čímž pak na řezu dosáhneme pěkného barevného efektu. Roládu pevně zarolujeme a buď sepneme jehlicemi či svážeme. Lehce okořeníme, vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody, poklademe máslem nakrájeným na plátky a přidáme česnek nakrájený na plátky. Přiklopíme a zvolna při 18O stupních pečeme asi 1,5 hodiny (zejména u bůčku), v průběhu pečení podléváme vypečenou šťávou. Pak odklopíme a takto dopečeme asi ještě 2O minut, než maso získá zlatou kůrčičku. Podáváme s bramborovými medailemi, slaninovými bramborami, s vařenými či opékanými brambory, bramborovou kaší, chutná i po studenu a s pečivem.

přidejte na:
Ajaja

04. 01. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
chystám sa vyskúšať

14. 11. 2016, 20:51

Chybí obrázek
roláda je výborná

21. 03. 2019, 11:44

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.