Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vepřová roláda

Obtížnost Čas přípravy
45min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 0min 2h 45min
Nutriční hodnoty
2856 kalorií 1.0g cukrů 274.0g tuků 99.0g bílkovin

Příprava

Maso rozkrojíme na plát (nebo o to požádáme řezníka již při jeho nákupu) a naklepeme, lehce posolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Pak poklademe plátky šunky (není nezbytné, ale je to užitečné zejména tam, kde se nám nepodařilo maso rozkrojit, aniž bychom ho uchovali vcelku) a dále vejci nakrájenými na čtvrtky, stejně tak párky a okurkami. Kapii rozložíme mezi vložené suroviny, čímž pak na řezu dosáhneme pěkného barevného efektu. Roládu pevně zarolujeme a buď sepneme jehlicemi či svážeme. Lehce okořeníme, vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody, poklademe máslem nakrájeným na plátky a přidáme česnek nakrájený na plátky. Přiklopíme a zvolna při 18O stupních pečeme asi 1,5 hodiny (zejména u bůčku), v průběhu pečení podléváme vypečenou šťávou. Pak odklopíme a takto dopečeme asi ještě 2O minut, než maso získá zlatou kůrčičku. Podáváme s bramborovými medailemi, slaninovými bramborami, s vařenými či opékanými brambory, bramborovou kaší, chutná i po studenu a s pečivem.


Přidat na Pinterest
Ajaja

04. 01. 2010, Recept navštíven: 6508x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chystám sa vyskúšať

14. 11. 2016, 20:51

Přidat komentář

Facebook komentáře