Husarská roláda
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme tak,abychom dostali velký plát masa. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a dáme na chvíli do chladu.
Zatím si připravíme náplň: mleté maso dáme do mísy, přidáme klobásu, kterou si nakrájíme na opravdu malé kostičky, cibuli a česnek, nasekané najemno, osolíme, přidáme sladkou papriku, kmín a pepř a dobře promícháme.
Plát masa rozložíme a potřeme náplní. Zarolujeme do rolády a zpevníme nití. Celou roládu lehce osolíme, okmínujeme a potřeme olejem. Dáme do pekáčku, který jsme také vytřeli olejem a lehce podlijeme vodou. Zakrytý pekáček vložíme do trouby a pečeme na 200 stupňů Celsia asi hodinu, během pečení roládu poléváme vypečenou šťávou a je-li třeba mírně podléváme horkou vodou. Po hodině odklopíme a dopečeme dočervena.
Hotovou roládu vyndáme z pekáče, výpek jemně zahustíme moukou a chvíli povaříme.
Z rolády odstraníme nitě a podáváme buď s bramborovým knedlíkem a špenátem nebo opékaným bramborem a kyselou okurkou.
Tip k receptu
Studenou roládu, nakrájenou na velmi tenké plátky můžeme přidat jako součást do obložené mísy, je velice chutná i studená.
Angel 66604. 01. 2010