Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Husarská roláda

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 1h 20min
Celkový čas: 1h 50min , porce

5344 kalorií, 0.0g cukrů, 60.0g tuků, 266.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme tak,abychom dostali velký plát masa. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a dáme na chvíli do chladu.
Zatím si připravíme náplň: mleté maso dáme do mísy, přidáme klobásu, kterou si nakrájíme na opravdu malé kostičky, cibuli a česnek, nasekané najemno, osolíme, přidáme sladkou papriku, kmín a pepř a dobře promícháme.
Plát masa rozložíme a potřeme náplní. Zarolujeme do rolády a zpevníme nití. Celou roládu lehce osolíme, okmínujeme a potřeme olejem. Dáme do pekáčku, který jsme také vytřeli olejem a lehce podlijeme vodou. Zakrytý pekáček vložíme do trouby a pečeme na 200 stupňů Celsia asi hodinu, během pečení roládu poléváme vypečenou šťávou a je-li třeba mírně podléváme horkou vodou. Po hodině odklopíme a dopečeme dočervena.
Hotovou roládu vyndáme z pekáče, výpek jemně zahustíme moukou a chvíli povaříme.
Z rolády odstraníme nitě a podáváme buď s bramborovým knedlíkem a špenátem nebo opékaným bramborem a kyselou okurkou.

Bulb Tip k receptu

Studenou roládu, nakrájenou na velmi tenké plátky můžeme přidat jako součást do obložené mísy, je velice chutná i studená.

Angel 666

04. 01. 2010, Recept navštíven: 14214x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Husarská roláda

Husarská roláda

Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme tak,abychom dostali velký plát masa. Maso naklepeme, osolíme, opepříme...

Zobrazit všechny podobné recepty k Husarská roláda Link-arrow

Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná pochuťka

04. 10. 2016, 19:15

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
roláda je vynikajuca najmä s kyslou kapustou a knedlíkom

17. 11. 2016, 19:05

Přidat komentář
Jozef
Mimo cesnaku a cibule všetko " nezdravé". Ale o to je to chutnejšie.Určite v blízkej dobe vyskúšam.Výborný recept.Ďakujem. Jozef.

Jozef 31. 10. 2010, 08:50

Angel 666
Máte pravdu, nic zdravého. Tuhle roládu jsem si jednou objednala v nějaké restauraci a moc mi chutnala. Dlouho jsem pátrala po receptu, až jsem ho objevila v jedné staré kuchařce. Dělám tohle jídlo tak jednou za rok, myslím, že tak zřídka si člověk může dovolit i něco méně zdravého.... :o). Zelenina je u nás k nelibosti syna i manžela mnohem mnohem častěji:o)))

Angel 666 01. 11. 2010, 14:39

Jozef
Vyskúšane ,výborne.Mali sme to s knedľou a kyslou kapustou.Ďakujem Jozef.P.S. Blahoželám k foto receptu mesiaca.

Jozef 01. 11. 2010, 16:25

Angel 666
Jsem ráda, že jste si pochutnali. My to máme nejraději s bramborovým knedlíkem a špenátem. A děkuji za přání!

Angel 666 01. 11. 2010, 19:43

Facebook komentáře