Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Husarská roláda

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 20min 1h 50min
Nutriční hodnoty
5344 kalorií 0.0g cukrů 60.0g tuků 266.0g bílkovin

Příprava

Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme tak,abychom dostali velký plát masa. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a dáme na chvíli do chladu.
Zatím si připravíme náplň: mleté maso dáme do mísy, přidáme klobásu, kterou si nakrájíme na opravdu malé kostičky, cibuli a česnek, nasekané najemno, osolíme, přidáme sladkou papriku, kmín a pepř a dobře promícháme.
Plát masa rozložíme a potřeme náplní. Zarolujeme do rolády a zpevníme nití. Celou roládu lehce osolíme, okmínujeme a potřeme olejem. Dáme do pekáčku, který jsme také vytřeli olejem a lehce podlijeme vodou. Zakrytý pekáček vložíme do trouby a pečeme na 200 stupňů Celsia asi hodinu, během pečení roládu poléváme vypečenou šťávou a je-li třeba mírně podléváme horkou vodou. Po hodině odklopíme a dopečeme dočervena.
Hotovou roládu vyndáme z pekáče, výpek jemně zahustíme moukou a chvíli povaříme.
Z rolády odstraníme nitě a podáváme buď s bramborovým knedlíkem a špenátem nebo opékaným bramborem a kyselou okurkou.

Bulb Tip k receptu

Studenou roládu, nakrájenou na velmi tenké plátky můžeme přidat jako součást do obložené mísy, je velice chutná i studená.


Přidat na Pinterest
Angel 666

04. 01. 2010, Recept navštíven: 16755x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná pochuťka

04. 10. 2016, 19:15

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
roláda je vynikajuca najmä s kyslou kapustou a knedlíkom

17. 11. 2016, 19:05

Přidat komentář
Jozef
Mimo cesnaku a cibule všetko " nezdravé". Ale o to je to chutnejšie.Určite v blízkej dobe vyskúšam.Výborný recept.Ďakujem. Jozef.

Jozef 31. 10. 2010, 08:50

Angel 666
Máte pravdu, nic zdravého. Tuhle roládu jsem si jednou objednala v nějaké restauraci a moc mi chutnala. Dlouho jsem pátrala po receptu, až jsem ho objevila v jedné staré kuchařce. Dělám tohle jídlo tak jednou za rok, myslím, že tak zřídka si člověk může dovolit i něco méně zdravého.... :o). Zelenina je u nás k nelibosti syna i manžela mnohem mnohem častěji:o)))

Angel 666 01. 11. 2010, 14:39

Jozef
Vyskúšane ,výborne.Mali sme to s knedľou a kyslou kapustou.Ďakujem Jozef.P.S. Blahoželám k foto receptu mesiaca.

Jozef 01. 11. 2010, 16:25

Angel 666
Jsem ráda, že jste si pochutnali. My to máme nejraději s bramborovým knedlíkem a špenátem. A děkuji za přání!

Angel 666 01. 11. 2010, 19:43

Facebook komentáře