Fantastické bramboráky

Křupavé bramboráčky s nádhernou česnekovou vůní mají své zasloužené místo v české kuchyni. Je to vynikající tradiční jídlo, které si však můžeme připravit na vícero způsobů. Vyzkoušejte naše tipy a uvidíte, jaká varianta vám chutná nejvíce.

#tescoma-akce-siroky 

Bramboráky

Majoránka je bylinka s drobnými bílými kvítky, kterou používáme v kuchyni, ale využíváme ji i pro její léčivé účinky. Kdysi pomáhala při nechutenství, používá se i při různých nemocech nervového původu, při léčbě astmatu a podobně.


Dnes se využívá k výrobě mastí, vonných olejů, bylinkových lázní, pomáhá uvolňovat křeče v končetinách a zlepšuje prokrvené. Navíc vám majoránka nádherně provoní celý byt. V kuchyni se hodí k jakémukoli druhu masa, přidává se právě i do bramboráků, omáček, polévek, marinád a těstovin.



Rakouské bramboráky od Rýna

Jelikož mají brusinky natrpklou chuť, nedoporučují se konzumovat za syrova. Můžete si z nich připravit nejen kompoty, šťávy nebo džusy, ale přidáváme je i do pečiva, omáček a hodí se i k masu. 


Kompotované brusinky se hodí především ke zvěřině, podávají se i ke svíčkové na smetaně a jiným pokrmům.



Bramborák s medvědím česnekem

O medvědím česneku se říká, že se objevuje s prvním jarním zelením, které navíc rychle odkvétá. Jedná se o aromatickou rostlinu, která nejvíce prospívá ve stínu a vlhku. 

Najdete ho tedy hlavně u lesních potůčků. V kuchyni se používá do salátů, pomazánek, zálivek a osvěžíte s ním i bramborovou kaši.




Vločkovo-brokolicové bramboráčky


Ovesné vločky jsou obilný výrobek, jenž se získává rozdrcením ovesných zrn. Jsou bohaté na nenasycené mastné kyseliny, slizové látky, vitamíny B a E a obsahují i železo, vápník, lecitin a fosfor. 


Jsou lehce stravitelné a pomáhají především s regulací hladiny cholesterolu a cukru v krvi.





#butlers-piknik-siroky 
přidejte na:

30. 01. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář