Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bramboráky

Obtížnost Čas přípravy
25min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 40min
Nutriční hodnoty
2168 kalorií 0.0g cukrů 212.0g tuků 19.0g bílkovin

Příprava

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme (já strouhám polovinu na kašičku a polovinu na jemném struhadle). Bramborovou směs smícháme s moukou a vejci a okořeníme dle chuti majoránkou, solí a kmínem. Pak těsto smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Bulb Tip k receptu

Do těsta ještě přidávám buď kousíčky nějaké pikantní klobásky nebo vyškvařenou anglickou slaninu.


Přidat na Pinterest
Vera

02. 09. 2009, Recept navštíven: 4669x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
dělám podobně , jen přidávám ještě 2 lžíce ovesných vloček
Přidané ingredience: ovesné vločky

23. 03. 2015, 10:15

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
sú vynikajúco chutné

26. 09. 2017, 10:43

Přidat komentář
Thumb
Do bramboráků se dá dát úplně cokoli, jednou jsem do nich dala i grilované maso, co se nesnedlo vecer na grilovacce (posekala jsem ho nadrobno a zamíchala do těsta) :-D dostalo to uplne jinou chut a nemusela jsem maso vyhodit.

Mirka 09. 09. 2009, 18:39

BEZ
Určitě, jakékoliv kousky masa. Taky se osvědčilo.

BEZ 03. 11. 2009, 07:01

pskrob
Výborné je také přidat nadrobnou nákrájenou cibuli

pskrob 19. 11. 2009, 14:34

tepito
Kde je česnek?Ten by mi chyběl.

tepito 26. 12. 2009, 05:13

Ajaja
Tak česnek taky musím... a místo hrubé mouky dávám hladkou a trochu mléka.

Ajaja 28. 12. 2009, 16:25

tepito
Já dávám trošku strouhanky-víc křupou.

tepito 29. 12. 2009, 06:18

Ajaja
Jj, co Čech, to bramborák....

Ajaja 29. 12. 2009, 15:59

Jiřulka
Dá se přidat i pizza koření. Má to zajímavou chuť

Jiřulka 07. 02. 2010, 06:30

tepito
tak s kořením v branboráku už neexpedimentuju-nejlepší je klasika

tepito 07. 02. 2010, 06:54

Ajaja
Jsem tradicionalista - ostatně i recepturu mám jinou (včetně surovin) a váhám, zda ji sem dát, abych se zase nedozvěděla, že je to jen "variace".... a duplicita

Ajaja 07. 02. 2010, 17:22

tepito
sem s tím-ať se poučím..

tepito 18. 02. 2010, 09:10

Ajaja
Tak jo, v nejhorším to neprojde...

Ajaja 18. 02. 2010, 16:32

Thumb
Já přidávám ještě česnek a místo mouky strouhanku, jsou křupavější

hytha.v@quick.cz 31. 03. 2017, 15:59

Thumb
Ano hl.mouku s majoránkou a hodně česneku a já osobně i špetku podravky mňam!!

Karel Polraich ml. 18. 06. 2017, 04:22

Facebook komentáře