Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Bramboráky

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 25min , Čas vaření: 15min
Celkový čas: 40min , porce

2168 kalorií, 0.0g cukrů, 212.0g tuků, 19.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme (já strouhám polovinu na kašičku a polovinu na jemném struhadle). Bramborovou směs smícháme s moukou a vejci a okořeníme dle chuti majoránkou, solí a kmínem. Pak těsto smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Bulb Tip k receptu

Do těsta ještě přidávám buď kousíčky nějaké pikantní klobásky nebo vyškvařenou anglickou slaninu.

Vera

02. 09. 2009, Recept navštíven: 4076x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Bramboráky s brokolicí

Bramboráky s brokolicí

Syrovou brokolici nastrouháme nahrubo, brambory najemno a smícháme s ostatními surovinami. Na rozpáleném ol...

Bramboráky

Bramboráky

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme (já strouhám polovinu na kašičku a polovinu na jemném struhadle). ...

Kuřecí směs na bramboráky

Kuřecí směs na bramboráky

Z vejce a Solamylu připravíme těstíčko. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a necháme chvíli odležet v těst...

Bramboráky s nivou a kapustou

Bramboráky s nivou a kapustou

Kapustu omyjeme, spaříme v horké vodě a necháme okapat. Potom ji nakrájíme na malé kostičky. Brambory oloup...

Rakouské bramboráky od Rýna

Rakouské bramboráky od Rýna

Nejdříve si předehřejeme troubu na 180°C. Oloupeme brambory, osušíme a nastrouháme najemno. Cibuli taktéž o...

Zobrazit všechny podobné recepty k Bramboráky Link-arrow

Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
dělám podobně , jen přidávám ještě 2 lžíce ovesných vloček
Přidané ingredience: ovesné vločky

23. 03. 2015, 10:15

Přidat komentář
Thumb
Do bramboráků se dá dát úplně cokoli, jednou jsem do nich dala i grilované maso, co se nesnedlo vecer na grilovacce (posekala jsem ho nadrobno a zamíchala do těsta) :-D dostalo to uplne jinou chut a nemusela jsem maso vyhodit.

Mirka 09. 09. 2009, 18:39

BEZ
Určitě, jakékoliv kousky masa. Taky se osvědčilo.

BEZ 03. 11. 2009, 07:01

pskrob
Výborné je také přidat nadrobnou nákrájenou cibuli

pskrob 19. 11. 2009, 14:34

tepito
Kde je česnek?Ten by mi chyběl.

tepito 26. 12. 2009, 05:13

Ajaja
Tak česnek taky musím... a místo hrubé mouky dávám hladkou a trochu mléka.

Ajaja 28. 12. 2009, 16:25

tepito
Já dávám trošku strouhanky-víc křupou.

tepito 29. 12. 2009, 06:18

Ajaja
Jj, co Čech, to bramborák....

Ajaja 29. 12. 2009, 15:59

Jiřulka
Dá se přidat i pizza koření. Má to zajímavou chuť

Jiřulka 07. 02. 2010, 06:30

tepito
tak s kořením v branboráku už neexpedimentuju-nejlepší je klasika

tepito 07. 02. 2010, 06:54

Ajaja
Jsem tradicionalista - ostatně i recepturu mám jinou (včetně surovin) a váhám, zda ji sem dát, abych se zase nedozvěděla, že je to jen "variace".... a duplicita

Ajaja 07. 02. 2010, 17:22

tepito
sem s tím-ať se poučím..

tepito 18. 02. 2010, 09:10

Ajaja
Tak jo, v nejhorším to neprojde...

Ajaja 18. 02. 2010, 16:32

Facebook komentáře