Rakouské bramboráky od Rýna

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

892 kalorií
0.0g cukrů
11.0g tuků
32.0g bílkovin


Příprava

Nejdříve si předehřejeme troubu na 180°C. Oloupeme brambory, osušíme a nastrouháme najemno. Cibuli taktéž oloupeme a najemno nastrouháme k bramborům. Přidáme vejce a sůl a pořádně promícháme. Dva plechy vyložíme pečícím papírem, na který klademe těsto po lžíci. Tvarujeme placičky. Pečeme cca 45-60 minut do křupava (v polovině pečení je nutné je obrátit!). Při obrácení je můžeme potřít tukem, což ale nemusíme. Dají se podávat nasladko s brusinkovým kompotem a skořicí nebo s jablečným pyré a skořicí, ale i na slano jako příloha k masu.

přidejte na:
Chybí obrázek

26. 06. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vynikajuce

22. 05. 2016, 18:56

Chybí obrázek
zaujímavý recept

02. 09. 2016, 19:02

Chybí obrázek
robím tieto bramboráky najmä ako prípohu k masu

01. 04. 2017, 19:54

Chybí obrázek
super chutné bramboráčky

22. 06. 2017, 09:36

Chybí obrázek
recept odporúčam, velmi dobrý

06. 10. 2017, 20:58

Přidat komentář
Chybí obrázek
Výborné, Určite vyskúšam s hríbovou smaženicou. Ďakujem za recept.Jozef.

Jozef 27. 06. 2011, 08:12

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.