Rakouské bramboráky od Rýna
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
892
kalorií
0.0g
cukrů
11.0g
tuků
32.0g
bílkovin
Příprava
Nejdříve si předehřejeme troubu na 180°C. Oloupeme brambory, osušíme a nastrouháme najemno. Cibuli taktéž oloupeme a najemno nastrouháme k bramborům. Přidáme vejce a sůl a pořádně promícháme.
Dva plechy vyložíme pečícím papírem, na který klademe těsto po lžíci. Tvarujeme placičky. Pečeme cca 45-60 minut do křupava (v polovině pečení je nutné je obrátit!). Při obrácení je můžeme potřít tukem, což ale nemusíme.
Dají se podávat na sladko s brusinkovým kompotem a skořicí nebo s jablečným pyré a skořicí, ale i na slano jako příloha k masu.
Tatiana26. 06. 2011
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.