Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jak vznikla kuchařka pro dceru

Kuchařka pro dceru se stala bestsellerem loňských Vánoc. Není divu. Dobrých rad do kuchyně není nikdy dost, zejména před kuchařsky tak exponovaným obdobím, jakým jsou Vánoce - cukroví, slavnostní menu, pohoštění pro hosty, všechny ty dekorace, ozdůbky a vytváření vánoční atmosféry, a do toho všeho ještě velký vánoční úklid.

Vánoční kapitola v Kuchařce pro dceru pomohla s tím, bez čeho se neobejde žádná z nás - štědrovečerní večeře a pár kousků cukroví. Bez rozpadlých exemplářů a připálené strouhanky. Solidní základ.

13005_mediumJenže Vánoce nejsou svátky skromnosti. Naopak. Jsou to svátky, pro které naše matky pečou minimálně dvanáct druhů cukroví, Vánoční a tažený závin, na Boží hod připravují hostinu o třech chodech a s několika druhy přílohy... A nejen naše matky, ale i ty jeho. Takže když chceme, aby i naše společné Vánoce byly dokonalé a abychom ve srovnání s jeho vánočními vzpomínkami obstály, jedna kapitola prostě nestačí. Cesta k rozhodnutí věnovat Vánocům celou kuchařku byla tudíž docela krátká...

Jaká by měla Vánoční Kuchařka pro dceru být, to jsme věděly hned. Musí být krásná! Taková, aby nám tu práci vánočních příprav zpříjemnila. Abychom si letošní advent pořádně užily. Tomuhle zadání vyšla vstříc i Jana Florentýna Zatloukalová, když do ní kromě fungujících a pečlivě popsaných receptů na vánoční vaření a pečení zařadila i spoustu osvědčených rad a tipů, jak se z toho všeho nezbláznit. A přidala i pár lahodných a hřejivých receptů pro dlouhé adventní večery.

Advent začíná právě teď. Užijte si ho!

Jana Florentýna Zatloukalová: Vánoční Kuchařka pro dceru

Pevná vazba, 160 stran, 299 Kč

Vydalo nakladatelství Smart Press

www.smartpress.cz

Fotogalerie

Šéfredaktor

18. 11. 2009

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Maja
Dobrý tip na vánoční dárek, ale musím si rozmyslet zda tento druh dárku neodradí moji dceru od vaření ještě víc než doposud. Zvládá zatím jen zeleninové saláty a snídaně. Její kamarádky už pečou buchty a vaří obědy a u nás zatím nic.

Maja 19. 11. 2009, 16:16

Roxana
Neboj, všechno přijde, moje dcera myslím taky začínala saláty, teď je jiná doba. Tu kuchařku mám taky, dala jsem jí to.

Roxana 29. 12. 2009, 10:20

Ajaja
A jak je s ní spokojená ? Mě zarazilo jen to, že (vedle toho, že je pro dceru, já bych ji ev. chtěla pro syna) je zaměřená na vánoce. Najdou se tam i běžné všední recepty ?

Ajaja 05. 01. 2010, 17:48

mrak
Škoda že už není jako dárek za body

mrak 23. 01. 2010, 13:21

Roxana
A byla docela dlouho, no někdy člověk třeba nemá body.

Roxana 23. 01. 2010, 13:47

Ajaja
Tak nějak. Než jsem se k nim dopracovala, byla fuč.

Ajaja 23. 01. 2010, 16:30

Maja
Jo když mám body tak nic moc na výběr zrovna není, ale snad se to v budoucnu vylepší, musíme doufat.

Maja 23. 01. 2010, 16:41

Ajaja
Nu, prý od příštího týdne přibude pár nových drobností....

Ajaja 23. 01. 2010, 17:00

Roxana
No dobře, nějaké dárky nezaškodí, ale rovněž bych mezi dárky zařadila sošného kuchaře s pořádnou vařečkou - exekutora - na ty čaje apod. To je tedy jen můj návrh, abych pak nedostala na holou já!

Roxana 23. 01. 2010, 20:32

Ajaja
Rox - už jsou přislíbena i nová pravidla....

Ajaja 24. 01. 2010, 06:59

Roxana
To chválím, jinak to nejde, když se začíná, musí se trochu nalákat, jenže když je moc lidí, už to tak nejde a to nemluvím o zneužívání, jako je 5x přihlášen, kde nehlídají ID - jenže v paneláku ho stejně neuhlídáš a na společné síti, nesmyslné příspěvky a tak. Pak se musí přitvrdit, to je všude, sakra a dost, jsem "nějaká moc chytrá zase". Jenže to jsou všechno mé zkušenosti a to zdaleka nepíšu všechno, to nemohu.

Roxana 24. 01. 2010, 09:34

Ajaja
S ID, kde je více uživatelů, to jinak nejde a zneužívání to není. Spíše je dobře, že pravidla zpřísní, aby se stránky zbytečně nezahltily zbytečnostmi, i když i to je subjektivní hodnocení, protože pro úplné začátečníky i tyto věci mohou být objevné... Nakonec, tohle není profesionální kuchařský web..., ale lidová tvořivost, svépomoc, zábava apod.

Ajaja 24. 01. 2010, 10:35

Roxana
No ID je potvůrka a dávno neplatí, že podle ID Ti někdo něco může dokázat. Celé veliké paneláky i vesnice jsou na jedno ID. Tudíž ju to nanic. A nejlepší je, že jeden třeba soutěží a druhý nwemůže, protože ID hlídají, v Praze to tak bylo, měli jsme takovou malou firmu pro 36 bytů. Zneužívání - no to by tedy nešlo... To jsou milá Ajajo všechny, jen se podívej, soutěže, ankety, to není jen o vaření, i kuchařinky mají jiné zájmy a čím více je server atraktivní, tím více má návštěvníků a naopak. Jo a že pro mladou holčinu je objev babiččina zkušenost, tomu se nedivím, já nevím ještě věcí:-((((( :-))))))

Roxana 24. 01. 2010, 11:18

Roxana
Já přece nikoho nenapadám...?

Roxana 24. 01. 2010, 11:18

Ajaja
Kristepane, to přece nikdo neřekl! Já taky v první chvíli reaguji na úplné banalitky podrážděně, než mi to dojde, že to není jen pro mě :-)) Ale máš pravdu v jednom, když to má být "pěkné", tak se to musí nějak udržet a ne pustit z řetězu....

Ajaja 24. 01. 2010, 17:19

Roxana
Ale já jsem taky taková. Já už totiž mám zkušenosti z jednoho serveru a už ho nikdy nedali dohromady, když to zkoušeli celé překopat, tak to dorazili úplně. A to nás bylo několik, co jsme jim volali, psali, oni slibovali, ale co tam se dělo, to se nedá povídat, jako zkušenost mi to ale posloužilo dobře. Já tam dostala školu života na internetu.

Roxana 24. 01. 2010, 19:21

Ajaja
Koukám, že se nám změnila grafika u receptů...

Ajaja 25. 01. 2010, 21:16

Roxana
JÓ, musím kouknout, teď jsem přišla teprve...

Roxana 25. 01. 2010, 22:53

Facebook komentáře