Jednoduché chuťovky z listového těsta

Velmi křehké, ale lehké, kynuté těsto obsahující několik vrstev tuku. To je listové těsto. Jedná se o polotovar, který své využití nachází mezi šátečky, záviny, moučníky, případnými domácími experimenty jako jsou kořeněné tyčinky. S tímto druhem těsta se velice snadno pracuje, dá se dobře rozválet, je pružné a vláčné, ale v základu chuťově nevýrazné, proto jej lze využít na sladký, ale i slaný způsob. Několik slaných způsobů pro Vás máme na inspiraci v podobě hlavního chodu, ale i chuťovek.

#chefparade-siroky

Plněné listové baťůžky

Camembert patří mezi nejznámější sýry na světe. Původ je z Normandie, kde jeho výroba a značka je chráněna francouzským zákonem.

Sýr je krémové barvy až žlutých odstínů. Povrch je naopak pokrytý bíle zbarvenou plísní, která může mít lehce rozdílnou barvu dle použitého koření v sýru. Čerstvý sýr poznáte podle jeho lehké poddajnosti, když jej zmáčknete ve středu, ale pokud máte dobrý čich, poznáte jej i podle vůně bylinek a žampiónů. Má mnoho využití v kuchyni a jeden z unikátních Vám recept prozradí.





Kotlety v listovém kabátku

Kotletou se rozumí plátek masa z boku zvířete v oblasti jeho páteře, většinou s kostí. Časté využití v kuchyni má vepřová kotleta, která je často připravována z bederní oblasti před kýtou nebo část blíže k plecím. Mimo vepřového masa lze najít využití v kuchyni i pro jehněčí a telecí maso, s menší oblibou i hovězí. 

Dle druhu pokrmu se kotleta griluje, opéká, dusí, či smaží a dle období i příležitosti se podává příloha bramborová, či zeleninová ve formě otevřeného výběru dle chuti, či již předpřipraveného namixovaného salátu.




Klobásky v listovém těstíčku

Klobása je známou pochutinou již od starověku, kdy byla vyráběna zejména z důvodu delší trvanlivosti masa, což umožnilo jeho dlouhodobé skladování. Výroba se držela ne jen mezi uzenáři a řezníky, ale také v domácnostech, díky čemuž vznikaly mnohé recepty lišící se chutí, zbarvením, ale i samotným způsobem výroby. 
Nikdy nesměla být šizena a stále je tato norma platná, proto se není třeba obávat při nákupu jakéhokoliv druhu z nabízených klobásek na trhu. Zaexperimentujte při nákupu nebo vezměte co Vám chutná a vrhněte se na obalování s listovém těstíčku!




#tescoma-velmi-siroky
přidejte na:
Šéfredaktor

16. 12. 2016

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář