Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Koláčky pro dobrou náladu

Vynikající koláčky, které vám projasní den. Koláče milují snad všichni. Ti, kdo si je pečou doma, by vám jistě potvrdili, že jsou mnohem chutnější, než ty z obchodu. A navíc si je můžete ozdobit a dochutit dle své chuti.

Dvojctihodné koláčky

Recept zde:

Mandle se používají jak ve sladké, tak i ve slané kuchyni. Tyto plody rostou na stromě - mandloni, jenž původně pochází z Asie. Mandle jsou skořápkovým ovocem, takže jsou to vlastně semena, které chrání tvrdá skořápka.


Mandle mohou mít sladkou i hořkou chuť a obsahují spoustu vlákniny, draslíku, železa, zinku a hořčíku. Jsou bohaté na kyselinu listovou a pomáhají při léčbě kožních a nervových problémů. Mandle obsahují látky, které zlepší pružnost a zvýší lesk vašich vlasů. Doporučují se jako prevence proti vzniku rakoviny.

Cibulové koláčky

Recept zde:

Med je sladkou, hustou kapalinou, jenž vytvářejí včely. Med má v kuchyni nepostradatelné místo, neboť funguje jako skvělá a zdravější náhrada cukru či jiných sladidel. Med se hodí i k pečení, takže jej můžete použít i k dochucení masa a jiných pokrmů.



Výborné koláčky na oslavy

Recept zde:

Droždí, jehož základem jsou kvasinky, se používá především k přípravě pečiva. Kvasinky se starají o to, aby přeměnily přirozené cukry v mouce na alkohol, který se při procesu pečení postupně odpařuje, a na oxid uhličitý. Díky oxidu uhličitého získá těsto větší objem a zlepší se i jeho chuť. Droždí se ale nevyužívá pouze v kuchyni, ale také ve vinařství, kosmetice, lékařství i jako krmivo pro zvířata.


Výborné plundrové koláčky - recept po babičce

Recept zde:

Švestky jsou u nás tradičním ovocem a navíc mají univerzální použití. Určitě se vám ihned vybaví švestkový koláč, povidla, koláče, knedlíky plněné švestkami nebo lahodná švestková omáčka, která se podává hlavně k tmavým masům. Pochutnáte si i na sušených švestkách, které se přidávají do snídaňových kaší či do paštik.





Fotogalerie

15. 11. 2016


Přidat komentář

Facebook komentáře