Koláčky pro dobrou náladu

Vynikající koláčky, které vám projasní den. Koláče milují snad všichni. Ti, kdo si je pečou doma, by vám jistě potvrdili, že jsou mnohem chutnější, než ty z obchodu. A navíc si je můžete ozdobit a dochutit dle své chuti.

Dvojctihodné koláčky

Recept zde:

Mandle se používají jak ve sladké, tak i ve slané kuchyni. Tyto plody rostou na stromě - mandloni, jenž původně pochází z Asie. Mandle jsou skořápkovým ovocem, takže jsou to vlastně semena, které chrání tvrdá skořápka.


Mandle mohou mít sladkou i hořkou chuť a obsahují spoustu vlákniny, draslíku, železa, zinku a hořčíku. Jsou bohaté na kyselinu listovou a pomáhají při léčbě kožních a nervových problémů. Mandle obsahují látky, které zlepší pružnost a zvýší lesk vašich vlasů. Doporučují se jako prevence proti vzniku rakoviny.

Cibulové koláčky

Recept zde:

Med je sladkou, hustou kapalinou, jenž vytvářejí včely. Med má v kuchyni nepostradatelné místo, neboť funguje jako skvělá a zdravější náhrada cukru či jiných sladidel. Med se hodí i k pečení, takže jej můžete použít i k dochucení masa a jiných pokrmů.



Výborné koláčky na oslavy

Recept zde:

Droždí, jehož základem jsou kvasinky, se používá především k přípravě pečiva. Kvasinky se starají o to, aby přeměnily přirozené cukry v mouce na alkohol, který se při procesu pečení postupně odpařuje, a na oxid uhličitý. Díky oxidu uhličitého získá těsto větší objem a zlepší se i jeho chuť. Droždí se ale nevyužívá pouze v kuchyni, ale také ve vinařství, kosmetice, lékařství i jako krmivo pro zvířata.


Výborné plundrové koláčky - recept po babičce

Recept zde:

Švestky jsou u nás tradičním ovocem a navíc mají univerzální použití. Určitě se vám ihned vybaví švestkový koláč, povidla, koláče, knedlíky plněné švestkami nebo lahodná švestková omáčka, která se podává hlavně k tmavým masům. Pochutnáte si i na sušených švestkách, které se přidávají do snídaňových kaší či do paštik.





přidejte na:

15. 11. 2016

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář