Cibulové koláčky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Mouku prosejte na vál a smíchejte se solí. Máslo nakrájejte na kostky a nožem zapracujte do mouky. Pak přilijte (minerální) vodu a rychle zpracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte v chladu uležet, alespoň hodinu, ideálně však do druhého dne.
Připravte si náplň. Cibule oloupejte a kořínky odkrojte vždy těsně u cibule, aby držely pohromadě. Překrojte je všechny na poloviny (od kořínku po špičku) a pak rozkrájejte zhruba na osminky. V kastrůlku rozpusťte máslo a cibulky na něm 2 minuty restujte. Přidejte
med a ocet, promíchejte a vařte na mírném ohni zhruba 5 minut. Poté je nechte zchladnout. Rozklepněte vejce, bílek uschovejte na potření, žloutek smíchejte s tvarohem, solí a pepřem.
Odleželé těsto rozválejte na tenký plát. Vykrájejte z něj kolečka a naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Ze zbylého těsta vyválejte tenký váleček, vytvarujte z něj okraje pro koláčky a potřete je bílkem. Na dna koláčků rozetřete trochu tvarohu a navrch vyskládejte orestované cibulky. Koláčky dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 15 minut.
25. 10. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: mořská sůl
maruskaji 12. 03. 2013, 19:57