Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pohoda k vaření

Neustále se zabýváme tím, co vařit, jak to bude chutnat, zajímá nás jednoduchost receptu a dostupnost surovin, ale občas se nám vytrácí, že je pro vaření dobré být i psychicky v pohodě. Všimněmě si, jak se nám hůře vede v kuchyni, když jsme něčím rozhozeni nebo se cítíme jak když máme tzv. "depku". Někdy stačí pohlazení od toho druhého, jindy se jít projít a někdy nepomáhá nic a musíme to jen tak nějak přetrpět. U nás doma kolikrát pomůže hrnek dobrého čaje, sednout si a na chvíli se jen tak přitulit. Pak jde vše najednou lépe a občas i přijdou nové nápady nebo inovace starého receptu.

11. 03. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
PrinceznaII
Někdy jsem na tom tak, že moje negativní aura je tak silná,že se mi jídlo prostě zdrce, připálí či jinak prostě nevyvede, i když vařím jídlo osvědčené,stokrát vyvedené. Jojo pohoda na vaření je důležitá.

PrinceznaII 12. 03. 2010, 19:46

Roxana
Jo, jo, to neplatí jen o vaření? Řekněte mi, co se vám daří, když nemáte dobrou náladu,ale depku, na něco či někoho vztek, jste rozladění, asi nic....

Roxana 12. 03. 2010, 21:01

tepito
souhlasím,dobrá nálada je k nezaplacení.Mě k ní pomáhají i naše kočky a psi-nezištně jsou neustále ochotni mě milovat.

tepito 13. 03. 2010, 07:00

Roxana
Tepito, to máš štěstí, já zas mám pocit, že moje kočky jsou při projevech lásky občas i docela zištné!

Roxana 13. 03. 2010, 11:22

tepito
neber mi iluze...

tepito 13. 03. 2010, 11:48

Roxana
Tepito, ty máš ještě nějaké iluze? Jé, Ty se máš!

Roxana 13. 03. 2010, 20:46

tepito
to je to jediné co mi zbývá

tepito 14. 03. 2010, 08:02

Ajaja
Na druhou stranu - když mi něco zcela nesedne, nedaří se, tak v kuchyni se naopak dá i uklidnit. Funguje to hlavně při radikální změně činnosti, tedy z ryze duševní přejít i částečně na manuální. Takové loupání brambor... či krájení většího množství cibule... to by jste nevěřili, jak dobře to odplaví běžný stresík.

Ajaja 27. 03. 2010, 17:09

Roxana
Věřím, ovšem při mé neuvěřitelné síle (to jako opravdu), mne uklidní daleko radikálnější relax, třeba štípat dříví, či něco těžkého nosit. Vybiju se a uklidním.

Roxana 27. 03. 2010, 19:25

tepito
Jo destrukce-to je moje.Kamarádka přestavovala starý dům a potřebovala omlátit 100letou omítku-to vám byla slast!

tepito 27. 03. 2010, 20:41

Roxana
No přesně a když je jeden vzteklej, to to jde od ruky!

Roxana 28. 03. 2010, 00:05

tepito
Sestra mi líčila jak si zrovna včera potřebovala ulevit,tak čapla talíře,flákla s nimi o zem a hned jí bylo líp.Nezapoměla ale dodat,že jen ty obyčejné do mikrovlnky-natolik měla ještě soudnosti,že si neničila ty parádní.

tepito 28. 03. 2010, 07:31

Roxana
To je fakt dobrá! To neudělám,kdybych měla nevím jaký vztek, ale když už by se tak stalo, tak tedy nekoukoukám a popadnu ty nejblížší a nejdražší....tohle radí Luisa Hay, ale třeba bušit do polštáře, prostě nemít to v sobě. Jenže takový talíř, to je lepší...

Roxana 28. 03. 2010, 13:30

tepito
Asi je silná osobnost a umí se ještě přiměřeně ovládat.

tepito 28. 03. 2010, 17:11

Roxana
To nepochybně, pravý cholerik nekouká napravo nalevo.

Roxana 28. 03. 2010, 17:14

Thumb
Staří filosofové vyznávali vyváženost-umírněnost. Východní kultury to shrnuly pod Jing a Jang

Tudy 28. 03. 2010, 21:11

Roxana
Čína hlavně, že, ale něco na tom je, je to vyváženost.

Roxana 28. 03. 2010, 21:51

Ajaja
Milé dámy, vidím, že jste pěkně od rány :-)) Tak třískat nádobím jsme se ještě nenaučila. Když mě náhodou můj kolega manžel naštve a hádá se se mnou, pak se mi osvědčilo usmívat se na něj a reagovat velmi laskavým tónem... To by jste nevěřili, jak vybuchne a jak je v tu chvíli klid a jak je pak schopen vnímat, co mu vlastně říkám...

Ajaja 29. 03. 2010, 19:21

tepito
U nás rodina ví,že pokud mluvím pomalu a zřetelně artikuluju,tak jsem rozžhavená do běla.Na manželovy výbuchy reaguji odchodem do sklepa,kde si loknu něčeho dobrýho a hned mám lepší pocit.

tepito 30. 03. 2010, 09:02

Ajaja
Příjemná metodička.... Ach jo, proč nemáme sklep plný těchto dobrot...

Ajaja 31. 03. 2010, 16:58

Facebook komentáře