Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Polévka je grunt

Polévka je grunt, jak říkávaly naše babičky a prababičky. A nejen v tomhle měly pravdu. Vychutnejte si naše polévky, které vás zahřejí nejen v žaludku, ale také na duši.

Čočková polévka s brambory

Čočka je jedinečným zdrojem energie. V této vysoce koncentrované potravině najdete jen malé množství vody. Je bohatá na vitamín A, B, C a E. 


Také obsahuje železo a kyselinou listovou, která pozitivně působí na náš nervový systém. Čočka zlepšuje trávení a pomáhá i při redukci tuků.




Fantastická zeleninová polévka


Květák řadíme mezi brukvovitou zeleninu a je dobře stravitelný. Je bohatý na vápník, hořčík, železo, ale najdete v něm i provitamín A, vitamíny B, C, E, chrom, mangan i selen. 


Květák působí jako prevence proti vzniku rakoviny a spolu s mrkví a chřestem je účinnou směsí při léčbě gastritidy a gastroenteritidy (zánět žaludku a tenkého střeva).


Mrkvová polévka se slaninou


Mrkev, ať už vařená či dušená, zvýrazní chuť každého pokrmu. V lidovém léčitelství mrkev představuje zázračnou potravinu, která dokáže potlačit příznaky nervozity, pomáhá při léčbě astmatu, při jaterních chorobách, kožních onemocněních, žloutenkách a podobně.




Zeleninová zimní zdravá polévka

Petržel je nejen kořenovou zeleninou, ale i kořením. V Římě petržel považovali za symbol radosti a slávy. 


Povzbuzuje chuť k jídlu, pomáhá s léčbou močových cest a ledvin, zmírňuje menstruační bolesti a tlumí následky po bodnutí hmyzem.



Thajská dýňová polévka

Dýně je bohatá především na hořčík a beta-karoten. Také v ní najdete kvalitní nenasycené mastné kyseliny a kyselinu nukleovou, která má omlazující účinky. 

S její pomocí dochází k regeneraci tělesných buněk, pomáhá při revmatismu, dně, ateroskleróze a dokonce snižuje i hladinu cholesterolu v krvi. Dýňová semena jsou přírodní zásobárnou zinku a železa. Lisováním získáváme ze semen kvalitní olej, který nám dodá energii, zlepšuje kvalitu pokožky, nehtů a vlasů.




Fotogalerie

24. 01. 2017


Přidat komentář

Facebook komentáře