Zeleninová zimní zdravá polévka
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Veškerou zeleninu a brambory dáme vařit do hrnce, asi s 1,5 litrem vody. Jakmile je zelenina uvařená, mrkev vyndáme a nastrouháme na nudličky.
Zbylou zeleninu i s brambory rozmixujeme na krém, dochutíme kořením, osolíme, přidáme mrkev, opepříme podle chuti, přidáme polévkové koření (vegetu či co máme v oblibě, zeleninový bujón, já používám ROSSK).
Podáváme s opečenýmí tousty nebo krustičkami.
Tip k receptu
Je třeba si vyzkoušet vše podle sebe, záleží většinou na tom, jak velké máme mrkve, brambory apod.
Polévka musí být krémová i bez zásmažky a zahušťování.
30. 01. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Přidané ingredience: libeček
planeta 16. 10. 2015, 12:30

hanka 03. 01. 2016, 14:10

katka16031 13. 04. 2016, 09:42

majka 06. 05. 2016, 11:14

palino 25. 03. 2017, 15:10

dušanka 14. 11. 2017, 11:25