Vylepšená zeleninová polévka
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
157
kalorií
1.0g
cukrů
1.0g
tuků
6.0g
bílkovin
Příprava
Kousek másla rozehřejeme v hrnci. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na slzy. Na roztopené máslo dáme osmahnout kořenovou zeleninu, potom přidáme ostatní zeleninu. Chvíli dusíme a pak dáme sůl, vegetu, kmín, máme-li libeček, tak přidáme, podlijeme, vložíme celou oloupanou cibuli a oloupaný pokrájený nebo utřený česnek. Necháme vařit a mezitím si připravíme ze zbytku másla a hladké mouky máslovou světlou jíšku. Před dovařením polévky dáme 2/3 jíšky do polévky, necháme provařit a do zbytku jíšky rozklepneme vajíčko a osmažíme jako na míchaná vajíčka. Při smažení hodně "rozklofáme" na malé kousky a vložíme do polévky - prohřejeme, přidáme nasekanou petrželku a můžeme podávat. S chlebem stačí i jako velmi sytá večeře.
02. 02. 2011
Ingredience
- 2 střední mrkve
- 1 kořenová petržel
- 1/2 středního celeru
- 2-3 růžičkové kapusty
- 1 vejce
- 1 cibule
- 125 g másla
- 2 lžíce hladké mouky
- lžička majoránky
- 1/2 lžičky kmínu
- lžička Vegety
- sůl
- hrst mražené kukuřice
- hrst fazolek (zelené fazolové lusky)
- hrst čerstvých (mražených, či namočených sušených) hub
- hrst petrželové natě nebo libečku
- 1 konzerva hrášku
- 3 stroužky česneku
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.