Pomeranče fungují jako prevence proti vzniku ledvinových kamenů a také pomáhají v boji proti cukrovce. Díky vitamínu A a C posilují naši imunitu, což znamená, že je naše tělo chráněno před nachlazením, kašlem a rýmou. Kromě jiného zlepšují trávení, očišťují střeva a pokud je budete konzumovat pravidelně, můžete tím zvýšit účinnost vstřebávání živin a především železa.
Filet z candáta s bramborovo-pomerančovým pyré
V brokolici, stejně jako v ostatní zelenině a ovoci, se nachází vláknina. Jedná se o nestravitelnou složkou potravy, která neobsahuje žádné živiny, ale prospívá našemu trávení. Působí tam jako kartáč, jenž slouží k mechanickému čištění střev, zabraňuje zácpě a působí jako probiotikum.
Brokolice mají pozitivní vliv i na náš nervový systém, díky vápníku a vitamínu K posilují kosti a mají i antialergenní a protizánětlivé účinky. Zároveň působí jako určitá prevence proti vzniku rakoviny a to díky enzymu zvaném myrosináza. Pokud chcete shodit i nějaká ta kila navíc, doporučujeme vám, abyste si do svého jídelníčku zařadili brokolici. Pomáhá také regulovat hladinu cholesterolu v krvi i krevní tlak.
Pomerančové muffiny s čokoládovými peckami
Bílý jogurt dokáže posílit imunitu. Poradí si i se zvýšeným cholesterolem a pokud toužíte po krásnější a zdravější pleti, měli byste si nanést každý den na 20 minut jogurtovou masku. V jogurtu se totiž skrývají přírodní složky, které díky jemnému působení mohou používat i lidé s citlivou pletí.