S čokoládou v kuchyni

Pokud jste milovníkem čokolády, tak jsme se dnešními recepty trefili přesně do vaší chuti. Z čokolády si můžete připravit spoustu skvělých receptů, jeden lepší než druhý. Inspirujte se u nás a oslaďte si život.

#tescoma-velmi-siroky 

Čokoládové cookies


Třtinový cukr je velmi oblíbené sladidlo. Také však bývá jedno z těch dražších, protože se dováží z exotických zemí. Má zlatavou barvu nebo i čokoládově hnědou. To záleží na tom, kolik obsahuje melasy.


A co je vlastně ta melasa? Jedná se o žádaný odpadní produkt, jenž vzniká při přeměně třtiny na cukr. Pokud to s jeho množstvím nebudete nijak přehánět, je jednou z těch zdravějších forem slazení.



Čokoládový dort s banány


Banány jsou bohaté především na draslík, který pomáhá při zadržování vody v těle. Kromě toho, že tedy podporuje odvodňování, v něm najdeme i spoustu dalších látek - hořčík, vápník, železo, zinek, vitamín B a C a také fosfor.


Banán nás rychle zasytí a pokud se domníváte, že se po banánech tloustne, jste na omylu. V jednom středně velkém banánu se totiž ukrývá jen 0,4 g tuku, což je dokonce méně než v nízkotučném bílém jogurtu.


Rakouské čokoládové štangličky


Pomeranče řadíme mezi citrusové ovoce, které má kulatý tvar, sytě oranžovou barvu a silnější slupku. V kuchyni jej můžeme využít nejen k provonění pokrmu, ale i k dochucení moučníků, krémů, džemů, salátů nebo cukroví. Hodí se ale i k jehněčímu masu, ke kachně, huse i k mořským plodům.





Čokoládové kostky s mandlemi


Mandle rostou na stromě zvaném mandloň. Ta dorůstá až do výšky 7 m a původně pochází z Asie. Mandle jsou skořápkovým druhem ovoce typického tvaru. Jedná se vlastně o semena, jenž jsou chráněna tvrdou skořápkou.


Pomáhají při léčbě kožních a nervových problémů, zlepšují kvalitu vlasů a nehtů a také při pravidelném užívání působí jako prevence proti rakovině.






#damejidlo-siroky 
přidejte na:

21. 04. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář