Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Rakouské čokoládové štangličky

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 30min
Nutriční hodnoty
1350 kalorií 0.0g cukrů 57.0g tuků 8.0g bílkovin

Příprava

V horké vodě omytou pomerančovou kůru nastrouháme najemno. Čokoládu nalámeme na kousky do misky a necháme rozpustit v horké vodní lázni.
Změklé máslo, žloutky a prosátý cukr utřeme do pěny. Vmícháme rozpuštěnou čokoládu, pomerančovou kůru a vychladlý čaj. Necháme trochu ztuhnout.
Malou hranatou formu vyložíme alobalem a čokoládovou směs na něj rozetřeme do výšky asi 2 cm. Dáme do chladničky ztuhnout. Potom hmotu nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky a každý kousek obalíme v prosátém kakaovém prášku. Hotové štangličky uložíme do chladničky.


Přidat na Pinterest
Alirtecka

02. 01. 2011, Recept navštíven: 2585x


Přidat recenzi
Thumb
Restaurant_star
Pouze jsem ochutnávala, vařila maminka, takže mohu hodnotit jen výsledek. Cukroví to VYNIKAJÍCÍ!!! Křehké, vláčné, nepřeslazené, díky pomerančové kůře svěží, spojení pomeranče s čokoládou nemá chybu. Ráda se do přípravy příště pustím sama.

Kamila 20. 12. 2012, 07:38

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celkom zaujímavý recept

17. 10. 2016, 16:38

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuca sladkost a ani nie je velmi naročná

06. 11. 2016, 19:19

Přidat komentář
Ajaja
A tak to bych asi mohla a asi by ani neuškodilo, kdybych to nalila do plata od "bonbošky" a měla tak jednotlivé bonbony...

Ajaja 02. 01. 2011, 20:26

Facebook komentáře