Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Rakouské čokoládové štangličky

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 0min
Celkový čas: 30min , porce

1350 kalorií, 0.0g cukrů, 57.0g tuků, 8.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

V horké vodě omytou pomerančovou kůru nastrouháme najemno. Čokoládu nalámeme na kousky do misky a necháme rozpustit v horké vodní lázni.
Změklé máslo, žloutky a prosátý cukr utřeme do pěny. Vmícháme rozpuštěnou čokoládu, pomerančovou kůru a vychladlý čaj. Necháme trochu ztuhnout.
Malou hranatou formu vyložíme alobalem a čokoládovou směs na něj rozetřeme do výšky asi 2 cm. Dáme do chladničky ztuhnout. Potom hmotu nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky a každý kousek obalíme v prosátém kakaovém prášku. Hotové štangličky uložíme do chladničky.

Alirtecka

02. 01. 2011, Recept navštíven: 2394x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Rakouské čokoládové štangličky

Rakouské čokoládové štangličky

V horké vodě omytou pomerančovou kůru nastrouháme najemno. Čokoládu nalámeme na kousky do misky a necháme r...

Zobrazit všechny podobné recepty k Rakouské čokoládové štangličky Link-arrow

Přidat recenzi
Thumb
Restaurant_star
Pouze jsem ochutnávala, vařila maminka, takže mohu hodnotit jen výsledek. Cukroví to VYNIKAJÍCÍ!!! Křehké, vláčné, nepřeslazené, díky pomerančové kůře svěží, spojení pomeranče s čokoládou nemá chybu. Ráda se do přípravy příště pustím sama.

Kamila 20. 12. 2012, 07:38

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celkom zaujímavý recept

17. 10. 2016, 16:38

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuca sladkost a ani nie je velmi naročná

06. 11. 2016, 19:19

Přidat komentář
Ajaja
A tak to bych asi mohla a asi by ani neuškodilo, kdybych to nalila do plata od "bonbošky" a měla tak jednotlivé bonbony...

Ajaja 02. 01. 2011, 20:26

Facebook komentáře