Čokoládové kostky s mandlemi
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Žloutky šleháme s cukrem do pěny, pak postupně přidáme kakao, vodu a olej. Dobře promícháme, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem.
Po upečení necháme vychladnout a pak korpus přeřízneme na dvě stejné poloviny.
Připravíme si čokoládový krém: změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a čokoládou, kterou necháme malou chvilku změknout v mikrovlnné troubě.
Mandlové lupínky opražíme na suché pánvi lehce dozlatova, od pánve v žádném případě neodcházíme a stále mícháme, jinak se lupínky snadno spálí.
Na polovinu upečeného korpusu natřeme meruňkový džem, na džem rozetřeme polovinu krému. Z opražených lupínků si asi tři lžíce odsypeme stranou a zbytek rovnoměrně nasypeme na krém. Přiložíme druhou půlku korpusu a navrch natřeme druhou polovinu krému. Řezy odložíme do lednice a necháme dobře ztuhnout.
Rozpustíme čokoládovou polevu a ztuhlé řezy polijeme. Nakonec je dozdobíme zbytkem opražených mandlových lupínků.
Pro ty, co milují čokoládové moučníky, jsou řezy silně návykové.
Tip k receptu
Na všechny moučníky, které se polévají čokoládovou polevou používám kakaovou polevu podle mojí babičky. 120 g másla, 120 g cukru moučky, 3 lžíce kakaa, 2 lžíce vody a 1 lžičku Solamylu mícháme ve vodní lázni tak dlouho, až se všechny přísady spojí a vytvoří hladkou polevu.
Angel 66628. 05. 2012