Slané koláče

Ve Francii jsou slané koláče velmi oblíbené. Akorát jim neříkají slané koláče, ale quiche. My si připravíme takové koláče s náplněmi, které se u nás těší největší oblibě. Už jste zkusili pastýřský či pórkový koláč?

Cuketový koláč

Cuketa má antioxidační a čistící účinky. Pročišťuje naše střeva a může působit i lehce projímavě. Pomáhá udržovat ve střevní sliznici prostředí, které je odolné proti zánětům, infekcím a dalším mikroorganismům. 

V kuchyni má široké uplatnění. Přidáváme ji nejen do polévek, ale hodí se i jako příloha k masu a také se z ní dělají bramboráky. Můžete ji i zavařit nebo použít do náplně do sladkých i slaných koláčů.

Cibulový koláč

Cibule je zlatou královnou nejen naší české kuchyně. Můžete ji konzumovat i v syrovém stavu, což prospěje nejen cévám, ale také střevní mikroflóře a celkově i trávení. 

Pomáhá při léčbě kašle a jiných onemocnění dýchacích cest. Dokáže vám během chvilky uvolnit i sebevíc ucpaný nos a její léčivé účinky pomáhají i při poštípání hmyzem.

Pastýřský koláč

Parmazán byste měli vždy kupovat v kuse, nikoli již nastrouhaný. Lze ho podávat samotný - jako chuťovku či předkrm. 


Můžeme ho ale přidat i na pizzu, do salátů, na těstoviny, do rizota, dáváme ho i do polévek a také z něj připravujeme pesto.

Pórkový koláč

Pórek je charakteristický svou typicky štiplavou chutí a zeleno-bílou barvou. Prospívá především cévám a také pročišťuje ledviny a další orgány. 

Pórek vždy důkladně opláchněte, abyste ho zbavily hlíny a dalších nečistot. Podélně ho nařízněte a opláchněte pod proudem tekoucí vody.

přidejte na:
Šéfredaktor

04. 10. 2018

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář