Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pastýřský koláč

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 10min 1h 30min
Nutriční hodnoty
1032 kalorií 0.0g cukrů 61.0g tuků 75.0g bílkovin

Příprava

V kastrolu rozehřejte olej, přidejte oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a smažte ji do lehkého zezlátnutí, asi 7 minut. Přidejte maso a dál smažte, dokud maso nezhnědne a nebude sypké.
Do kastrolu přisypte mrkev a tymián, osolte, opepřete a zalijte krájenými rajčaty. Přiklopte pokličkou a duste při mírné teplotě 20 minut.

Zatím oloupejte brambory a vymíchejte hladkou kaši. Do ní přimíchejte ještě parmazán.

Troubu předehřejte na teplotu 190°C. Zapékací misku vytřete máslem. Na dno rozprostřete maso a na ně navršte bramborovou kaši.
Vidličkou ji urovnejte a vytvořte ozdobné špičky. Poklaďte kousky zbylého másla a pečte 50 minut, až špičky kaše krásně zezlátnou.

Bulb Tip k receptu

Do bramborové kaše můžete přidat stroužek česneku a dvě mrkve, celé jídlo pak bude pikantnější. A když v kaši použijete místo mléka smetanu, kaše bude jemnější.


Přidat na Pinterest
Sonia005

07. 10. 2010, Recept navštíven: 2553x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
koláč je chuťovo fajnový

18. 12. 2016, 20:49

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý recept, dobré suroviny

25. 04. 2017, 12:31

Přidat komentář

Facebook komentáře