Uzené maso v hlavní roli

Chtěli byste si k obědu připravit něco jiného než kuře? Pak určitě musíte vyzkoušet naše recepty s vynikajícím uzeným masem.

#damejidlo-siroky 

Čočka s uzeným a sázeným vejcem

Vinný ocet má různou barvu. Záleží totiž na tom, zda je vyráběn z bílého, růžového nebo červeného vína. Vinný ocet má všestranné využití. Při přípravě studených pokrmů nám pomůže s dochucením salátů nebo zálivek. Přidává se ale i do majonézy, omáček nebo do polévek.


Vepřové kotletky s uzeným

Uzené maso se připravuje v udírnách. Odtud dostalo onen název - uzenina. O tom, jakého bude uzené maso druhu, rozhoduje množství tuku. V obchodech můžete dokonce najít i sušené uzené. Nejčastěji se však v našich kuchyních konzumuje moravské uzené.


Konzumace uzeného masa se nedoporučuje lidem, kteří mají vysoký cholesterol. Stejně tak by se mu měli vyhýbat i ti, kteří drží nějakou dietu. Uzené maso totiž obsahuje větší množství soli a tuku. Uzené maso můžeme použít pro přípravu polévek, omáček, pomazánek, ale hodí se i k zelí, bramboráku či k luštěninám.


Uzené s hrachovou kaší

Mléko můžeme konzumovat přímo, jen tak samotné, nebo se ještě dále průmyslově zpracovává. Vyrábějí se z něj mléčné výrobky, ale přidáváme ho i do těst, nápojů, omáček, kaší, pudingů nebo polévek.


Uzenářské brambory


Cibule byla vyšlechtěna do mnoha odrůd, které se od sebe navzájem liší svým tvarem, chutí i barvou. Pokud nechcete při krájení cibule deformovat buňky s cibulovou šťávou plnou silic, vezměte si raději ostrý nůž. A tím nožem se snažte řezat, neměli byste ji sekat.


Fleky s uzeným masem

Pepř se doporučuje především lidem, které trápí střevní potíže. Jeho léčivé účinky pomáhají i v ajúrvédě, kde je využíván jako účinný detoxikant. Pepř obsahuje látku, která má podobné účinky jako morfin, jenž pomáhá tlumit bolest. Říká se jí piperin. Kromě toho se o pepři říká, že má afrodisiakální účinky.












#tescoma-velmi-siroky 
přidejte na:

29. 01. 2018

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Udenne maso vie naozaj vynimocnu chut jedlu ale bohuzial na trhu uz nie je dostat udene maso tradocnou metodou ale sprejom...preto ked uz tak domace z trhu...

Ejha 16. 02. 2018, 01:03