Uzené s hrachovou kaší

Obtížnost

Čas přípravy

5min
Čas vaření
25min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

1900 kalorií
0.0g cukrů
103.0g tuků
64.0g bílkovin


Příprava

Hrách opláchneme, zalijeme vodou a necháme několik hodin odstát, nebo i přes noc. Druhý den ho uvaříme úplně doměkka a ponorným mixérem rozmixujeme na hladkou kaši. Z mouky, oleje a soli připravíme světlou zápražku, kterou zalijeme mlékem a uvaříme. Kaši přidáme do hrachu, důkladně promícháme, dochutíme a podáváme s plátky uzeného masa. Vhodnou přílohou je čerstvý chléb, vařená vejce, křen a zelenina.

Tip k receptu

Podle chuti se může přidat i prolisovaný česnek.

přidejte na:
Chybí obrázek

30. 05. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
proti nadýmání bych přidala i trochu saturejky
Přidané ingredience: saturejka

11. 03. 2016, 18:42

Chybí obrázek
veľmi dobrá hrachová kaša

22. 06. 2017, 15:08

Chybí obrázek
chuťovo vynikajúci recept

16. 10. 2017, 21:49

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.