Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vykostění kuřete

Je spousta receptů, ve kterých se setkáváme s vykostěním kuřete nebo jiné drůbeže, ale málokdo ví, jak na to. Zde najdete návod, jak nejlépe a nejrychleji oddělit maso od kosti:

Kuře položíme na záda, prsíčky nahoru. Nakrojíme podél prsní kosti a hrudníku a postupně oddělujeme maso od kosti nahoru ke kloubům křídel a dolů ke kloubům stehen, opatrně, ať ho nepotrháme. Stehenní klouby vykloubíme, vyjmeme z nich kost postupným obnažování a okrajováním masa. Vykloubíme také klouby křídel, ta odřízneme a dovykostíme maso na prsou. Kostru pak opatrně oddělíme od masa a od kůže. Z takto připraveného kuřete pak můžeme vytvářet různé rolády.

Fotogalerie

Petra

16. 06. 2009

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
hOJSADLO
Nejlepší je to vidět. Doporučuji www.ekucharka.net Zadejte si do vyhledávače vpravo nahoře, vykostění kuřete a objeví se vám videonávod. Je to naprosto skvělá instruktáž.

hOJSADLO 22. 10. 2009, 00:04

veka
Díky za tento tip na videonávodu. Včera jsem podle toho kuře vykosťovala a musím říct, že super.

veka 16. 11. 2009, 21:16

oriestok
Dakujem za navod, najblizsie pri vykostovani urcite vyskusam.

oriestok 18. 11. 2009, 21:04

Roxana
Dík za radu, nikdy jsem to nedělala, dokud jsem bydlela v Praze, kupovala jsem vykostěné, tady je možná taky někde prodávají, ale nevím. Už se vidím, jak to rozšpižlám, že to bude na čínu...

Roxana 11. 12. 2009, 11:51

vall
Rada dobrá, ale pokud chci vykostěné kuře např. na roládu, tak si ho raději koupím v masně.

vall 11. 12. 2009, 16:13

Ajaja
Hlavně to chce ten správný nůž - ideální je tzv. dranžírovák (štíhlý do špičky), to pak jde docela od ruky.

Ajaja 25. 12. 2009, 10:59

Roxana
Jo! Já mám klasický řeznický nůž a nedám na něj dopustit, jen se mi jeden ztratil a to nezapomenu snad do smrti, kam se mohl podět...dalši je jako dýka, jak je zbroušený a super, ale už má umělou rukojeť.

Roxana 25. 12. 2009, 17:42

Ajaja
Taky se mi vyplatil nůž s pilkovým ostřím (mám ho od Zepteru, celou sadu), kterým krásně naporcuji maso (ale na vykoštění to není)

Ajaja 26. 12. 2009, 10:34

Roxana
Holky, já si koupila sadu tří nožů - teflonových, uvidíme jak dlouho, ale jsem nadšená! Chtěli jsme je dát dětem, ale měli jen jedny, tak jsme si udělali radost my. Jsou šedé, krájí nádherně, zacházím s nimi zatím taky slušně, mám je v původní krabičce. Silný - něco jako malý sekáček, normální a pilka.

Roxana 26. 12. 2009, 13:31

Thumb
Já zase vykosťuji kuře naopak,t.j. od pateři a je to skvěle. Naučila mne to dělat kolegiňe z Francie.Výkosťovací nůž je nezbytný.Přeji hodně uspěchů.

Tami 14. 03. 2010, 19:09

Facebook komentáře