Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vykostění kuřete

Je spousta receptů, ve kterých se setkáváme s vykostěním kuřete nebo jiné drůbeže, ale málokdo ví, jak na to. Zde najdete návod, jak nejlépe a nejrychleji oddělit maso od kosti:

Kuře položíme na záda, prsíčky nahoru. Nakrojíme podél prsní kosti a hrudníku a postupně oddělujeme maso od kosti nahoru ke kloubům křídel a dolů ke kloubům stehen, opatrně, ať ho nepotrháme. Stehenní klouby vykloubíme, vyjmeme z nich kost postupným obnažování a okrajováním masa. Vykloubíme také klouby křídel, ta odřízneme a dovykostíme maso na prsou. Kostru pak opatrně oddělíme od masa a od kůže. Z takto připraveného kuřete pak můžeme vytvářet různé rolády.

Fotogalerie

Petra

16. 06. 2009


Přidat komentář
hOJSADLO
Nejlepší je to vidět. Doporučuji www.ekucharka.net Zadejte si do vyhledávače vpravo nahoře, vykostění kuřete a objeví se vám videonávod. Je to naprosto skvělá instruktáž.

hOJSADLO 22. 10. 2009, 00:04

veka
Díky za tento tip na videonávodu. Včera jsem podle toho kuře vykosťovala a musím říct, že super.

veka 16. 11. 2009, 21:16

oriestok
Dakujem za navod, najblizsie pri vykostovani urcite vyskusam.

oriestok 18. 11. 2009, 21:04

Roxana
Dík za radu, nikdy jsem to nedělala, dokud jsem bydlela v Praze, kupovala jsem vykostěné, tady je možná taky někde prodávají, ale nevím. Už se vidím, jak to rozšpižlám, že to bude na čínu...

Roxana 11. 12. 2009, 11:51

vall
Rada dobrá, ale pokud chci vykostěné kuře např. na roládu, tak si ho raději koupím v masně.

vall 11. 12. 2009, 16:13

Ajaja
Hlavně to chce ten správný nůž - ideální je tzv. dranžírovák (štíhlý do špičky), to pak jde docela od ruky.

Ajaja 25. 12. 2009, 10:59

Roxana
Jo! Já mám klasický řeznický nůž a nedám na něj dopustit, jen se mi jeden ztratil a to nezapomenu snad do smrti, kam se mohl podět...dalši je jako dýka, jak je zbroušený a super, ale už má umělou rukojeť.

Roxana 25. 12. 2009, 17:42

Ajaja
Taky se mi vyplatil nůž s pilkovým ostřím (mám ho od Zepteru, celou sadu), kterým krásně naporcuji maso (ale na vykoštění to není)

Ajaja 26. 12. 2009, 10:34

Roxana
Holky, já si koupila sadu tří nožů - teflonových, uvidíme jak dlouho, ale jsem nadšená! Chtěli jsme je dát dětem, ale měli jen jedny, tak jsme si udělali radost my. Jsou šedé, krájí nádherně, zacházím s nimi zatím taky slušně, mám je v původní krabičce. Silný - něco jako malý sekáček, normální a pilka.

Roxana 26. 12. 2009, 13:31

Thumb
Já zase vykosťuji kuře naopak,t.j. od pateři a je to skvěle. Naučila mne to dělat kolegiňe z Francie.Výkosťovací nůž je nezbytný.Přeji hodně uspěchů.

Tami 14. 03. 2010, 19:09

Facebook komentáře