Žebírko 3x jinak

Pro všechny “masožravce” máme dnes skvělou zprávu. Dnes si připravíme vynikající žebírka a to celkem na 3 lahodné způsoby.

#damejidlo-siroky 

Žebírko s hříbkovo-smetanovou směsí v alobalu

Citrony pomáhají především posilovat naši imunitu, čímž vlastně fungují jako prevence proti nachlazení. Pomáhají také vyrovnávat hladinu vápníku a kyslíku v játrech, řadíme je mezi účinné stimulanty pro produkci trávících šťáv a podporují i tvorbu žluči.

 

Citrony jsou také skvělým zdrojem kyseliny citronové, vápníku, fosforu, hořčíku i draslíku. Pomáhají tak zabránit růstu a množení patogenních bakterií, což vlastně funguje jako prevence proti vzniku infekčních onemocnění. Prospívají i mozku a nervovým buňkám a také vyrovnávají pH v našem těle. Ačkoli jsou citrony kyselé, tak umí alkalizovat.

 

Kančí žebro na klasický způsob

Česnek má antibakteriální a antivirové účinky, což znamená, že pomáhá proti infekcím - včetně plísňových. Česnek má také protisrážlivé vlastnosti, takže funguje jako prevence proti krevním sraženinám. Pomáhá s léčbou křečových žil a cévních zánětů. Také chrání naše srdce a snižuje hladinu cholesterolu v krvi.

 

Jestli česnek zařadíte do svého jídelníčku a budete ho jíst denně, rýma a nachlazení se vám budou obloukem vyhýbat. Česnek také zmírňuje potíže s dýcháním, pomáhá tedy nejen při infekcích horních dýchacích cest a při onemocnění plic, ale i při rýmě a nachlazení.

 

Marinovaná hovězí žebra


Hovězí žebra jsou považována za podřadné maso, které navíc stojí jen pár korun. Jenže možná je problém v tom, že většina z nás neví, co s nimi. Hovězí žebra mají výraznou chuť a na vaší grilovací párty mohou skutečně zazářit.

 

Maso na žebrech je sice poněkud tužší, ale díky krátkým svalovým vláknům a silné chuti se v něm skrývá obrovský potenciál. Ochutnejte s námi marinovaná žebírka a uvidíte, že si získají i vás.




#decodoma-nerez-nadobi 
přidejte na:
Šéfredaktor

30. 06. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář