Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Kančí žebro na klasický způsob

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 2dní 0h 30min , Čas vaření: 2h 0min
Celkový čas: 2dní 2h 30min , porce

66 kalorií, 0.0g cukrů, 0.0g tuků, 3.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Kančí žebro omyjeme a usušíme. Nasolíme je, popepříme a posypeme kmínem. Uzený bok si nakrájíme asi na půlcentimetrové plátky. Z jedné i druhé strany žebro obložíme plátky cibule, česneku a slaniny nebo uzeného boku. Je to náročné, protože ingrediencí je moc a žebro nemá rovný povrch. Pomůžeme si tedy párátky, jimiž přichytáváme vše k masu (můžeme využít i silnější nitě a žebro obvázat). Vše vložíme do zapékací mísy a přikryjeme. Žebro necháme cca 2 dny (můžeme i méně, ale pak je maso tužší) odležet v lednici. Poté je vyjmeme, podlijeme trochou vody a přikryté pozvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi jednu hodinu. Pak dáme pryč poklici (nebo pokud nemáte zapékací mísu s víkem, použijte alobal) a pozvolna pečeme ještě další hodinu odkryté, aby se nám bok nebo slanina pořádně vypekly a dostaly křupavou kůrčičku.

Bulb Tip k receptu

Na kance můžete rovněž použít kořenící směs na zvěřinu. Je možné jej před naložením trochu polít olejem, ale musíme počítat s tím, že dost mastnoty bude vytékat ze slaniny nebo uzeného boku.

Šéfredaktor

03. 08. 2009, Recept navštíven: 15724x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Kančí žebro na klasický způsob

Kančí žebro na klasický způsob

Kančí žebro omyjeme a usušíme. Nasolíme je, popepříme a posypeme kmínem. Uzený bok si nakrájíme asi na půlc...

Zobrazit všechny podobné recepty k Kančí žebro na klasický způsob Link-arrow
Thumb

Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nstrouháme na jemném struhadle. Vodu z brambor mírně slijeme. Vařené a ...

Thumb.s_-_du%c5%a1en%c3%a9_zel%c3%ad_na_kyselo

Dušené zelí na kyselo

Cibuli nakrájíme a osmažíme do zlatova na roztopeném sádle. Zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Přidám...

Thumb

Houskové knedlíky kynuté – s práškem do pečiva

Do mísy prosejeme mouku, kterou promícháme se solí a práškem do pečiva. V mléce rozkvedláme vajíčko a přidá...

Thumb

Obyčejné bramborové knedlíky

Neoloupané brambory uvaříme. Necháme trochu vychladnout a nastrouháme na jemno. Smícháme se solí, vejci, mo...

Thumb.zel%c3%ad_z_%c4%8dech

Zelí z Čech

Rozpustíme sádlo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Zelí nakrájíme na tenké nudličky a vložíme ...


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Skvělá klasika. Jen solím mořskou solí a přidávám i špetku Vegety bez glutamátu.
Přidané ingredience: Mořská sůl, Vegeta bez glutamátu

06. 03. 2013, 22:48

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
určite to bude dobre aj s bravčovými rebrami

09. 10. 2016, 18:13

Přidat komentář
Jozef
Super recept, ale kde zohnať diviačie rebra.Asi ich nahradím rebrami bravčovými. Ďakujem za recept. Jozef.

Jozef 12. 10. 2010, 16:27

Facebook komentáře