Kančí žebro na klasický způsob
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kančí žebro omyjeme a usušíme. Nasolíme je, popepříme a posypeme kmínem. Uzený bok si nakrájíme asi na půlcentimetrové plátky. Z jedné i druhé strany žebro obložíme plátky cibule, česneku a slaniny nebo uzeného boku. Je to náročné, protože ingrediencí je moc a žebro nemá rovný povrch. Pomůžeme si tedy párátky, jimiž přichytáváme vše k masu (můžeme využít i silnější nitě a žebro obvázat). Vše vložíme do zapékací mísy a přikryjeme. Žebro necháme cca 2 dny (můžeme i méně, ale pak je maso tužší) odležet v lednici. Poté je vyjmeme, podlijeme trochou vody a přikryté pozvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi jednu hodinu. Pak dáme pryč poklici (nebo pokud nemáte zapékací mísu s víkem, použijte alobal) a pozvolna pečeme ještě další hodinu odkryté, aby se nám bok nebo slanina pořádně vypekly a dostaly křupavou kůrčičku.
Tip k receptu
Na kance můžete rovněž použít kořenící směs na zvěřinu. Je možné jej před naložením trochu polít olejem, ale musíme počítat s tím, že dost mastnoty bude vytékat ze slaniny nebo uzeného boku.
Šéfredaktor03. 08. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: Mořská sůl, Vegeta bez glutamátu
maruskaji 06. 03. 2013, 23:48