Kančí žebro na klasický způsob

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

2dní 0h 30min
Čas vaření
2h 0min

Celkový čas

2dní 2h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

66 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
3.0g bílkovin


Příprava

Kančí žebro omyjeme a usušíme. Nasolíme je, popepříme a posypeme kmínem. Uzený bok si nakrájíme asi na půlcentimetrové plátky. Z jedné i druhé strany žebro obložíme plátky cibule, česneku a slaniny nebo uzeného boku. Je to náročné, protože ingrediencí je moc a žebro nemá rovný povrch. Pomůžeme si tedy párátky, jimiž přichytáváme vše k masu (můžeme využít i silnější nitě a žebro obvázat). Vše vložíme do zapékací mísy a přikryjeme. Žebro necháme cca 2 dny (můžeme i méně, ale pak je maso tužší) odležet v lednici. Poté je vyjmeme, podlijeme trochou vody a přikryté pozvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi jednu hodinu. Pak dáme pryč poklici (nebo pokud nemáte zapékací mísu s víkem, použijte alobal) a pozvolna pečeme ještě další hodinu odkryté, aby se nám bok nebo slanina pořádně vypekly a dostaly křupavou kůrčičku.

Tip k receptu

Na kance můžete rovněž použít kořenící směs na zvěřinu. Je možné jej před naložením trochu polít olejem, ale musíme počítat s tím, že dost mastnoty bude vytékat ze slaniny nebo uzeného boku.

přidejte na:
Šéfredaktor

03. 08. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
maruskaji
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Skvělá klasika. Jen solím mořskou solí a přidávám i špetku Vegety bez glutamátu.
Přidané ingredience: Mořská sůl, Vegeta bez glutamátu

maruskaji 06. 03. 2013, 22:48

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
určite to bude dobre aj s bravčovými rebrami

hanka 09. 10. 2016, 18:13

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo výborne jedlo

majka 16. 02. 2019, 19:42

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrá mäsová pochúťka

katka16031 19. 09. 2019, 12:09

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Super recept, ale kde zohnať diviačie rebra.Asi ich nahradím rebrami bravčovými. Ďakujem za recept. Jozef.

Jozef 12. 10. 2010, 16:27