Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kančí žebro na klasický způsob

Obtížnost Čas přípravy
2dní 0h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 0min 2dní 2h 30min
Nutriční hodnoty
66 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 3.0g bílkovin

Příprava

Kančí žebro omyjeme a usušíme. Nasolíme je, popepříme a posypeme kmínem. Uzený bok si nakrájíme asi na půlcentimetrové plátky. Z jedné i druhé strany žebro obložíme plátky cibule, česneku a slaniny nebo uzeného boku. Je to náročné, protože ingrediencí je moc a žebro nemá rovný povrch. Pomůžeme si tedy párátky, jimiž přichytáváme vše k masu (můžeme využít i silnější nitě a žebro obvázat). Vše vložíme do zapékací mísy a přikryjeme. Žebro necháme cca 2 dny (můžeme i méně, ale pak je maso tužší) odležet v lednici. Poté je vyjmeme, podlijeme trochou vody a přikryté pozvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi jednu hodinu. Pak dáme pryč poklici (nebo pokud nemáte zapékací mísu s víkem, použijte alobal) a pozvolna pečeme ještě další hodinu odkryté, aby se nám bok nebo slanina pořádně vypekly a dostaly křupavou kůrčičku.

Bulb Tip k receptu

Na kance můžete rovněž použít kořenící směs na zvěřinu. Je možné jej před naložením trochu polít olejem, ale musíme počítat s tím, že dost mastnoty bude vytékat ze slaniny nebo uzeného boku.


Přidat na Pinterest
Šéfredaktor

03. 08. 2009, Recept navštíven: 17579x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Skvělá klasika. Jen solím mořskou solí a přidávám i špetku Vegety bez glutamátu.
Přidané ingredience: Mořská sůl, Vegeta bez glutamátu

06. 03. 2013, 22:48

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
určite to bude dobre aj s bravčovými rebrami

09. 10. 2016, 18:13

Přidat komentář
Jozef
Super recept, ale kde zohnať diviačie rebra.Asi ich nahradím rebrami bravčovými. Ďakujem za recept. Jozef.

Jozef 12. 10. 2010, 16:27

Facebook komentáře