Kanec

Zvěřina. Maso je tučné, podobá se vepřovému. Má specifické aroma, připravujeme z něj mnoho pokrmů. Maso z části hřbetu, kýty je vhodné péct, ale také grilovat. Zadní kýta je nejoblíbenější pečená, podávaná se zelím. Díky většímu obsahu tuku se při přípravě nemusíme bát přílišného vysušení masa. Jediné nebezpečí, které při tepelné úpravě hrozí je, že maso začne být cítit močovinou. Tomu předejdeme pokapáním masa citrónovou šťávou a odležením. Pokud chceme z kance připravovat steaky, je vynikající nechat je odležet v oleji společně s kořením a bylinkami, kdy maso natáhne báječnou chuť. Maso můžeme využít i ke zhotovení kančího guláše (pracujeme jako s hovězím masem), podáváme s knedlíkem nebo chlebem.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář