Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kanec

Kanec

Přidat na Pinterest
Zvěřina. Maso je tučné, podobá se vepřovému. Má specifické aroma, připravujeme z něj mnoho pokrmů. Maso z části hřbetu, kýty je vhodné péct, ale také grilovat. Zadní kýta je nejoblíbenější pečená, podávaná se zelím. Díky většímu obsahu tuku se při přípravě nemusíme bát přílišného vysušení masa. Jediné nebezpečí, které při tepelné úpravě hrozí je, že maso začne být cítit močovinou. Tomu předejdeme pokapáním masa citrónovou šťávou a odležením. Pokud chceme z kance připravovat steaky, je vynikající nechat je odležet v oleji společně s kořením a bylinkami, kdy maso natáhne báječnou chuť. Maso můžeme využít i ke zhotovení kančího guláše (pracujeme jako s hovězím masem), podáváme s knedlíkem nebo chlebem.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Kančí na brusinkách a červeném víně

Kančí na brusinkách a červeném víně

Maso rozkrájíme na menší plátky, lehounce naklepeme, nejlépe klouby rukou, opepříme a pokapeme worcestrovou...

Přírodní pečená kýta z divočáka

Přírodní pečená kýta z divočáka

Stehno z mladého diviaka očistíme a dôkladne oplachneme. Prešpikujeme ho striedavo pásikmi slaniny, cesnaku...

Kýta z divočáka na brusinkách

Kýta z divočáka na brusinkách

Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Na polovici masti sprudka opečieme naklepané a osolené rezne. Opečené vy...

Kančí žebro na klasický způsob

Kančí žebro na klasický způsob

Kančí žebro omyjeme a usušíme. Nasolíme je, popepříme a posypeme kmínem. Uzený bok si nakrájíme asi na půlc...

Kančí medailónky na pivu a se zelím

Kančí medailónky na pivu a se zelím

Maso zbavíme tučných kousků, osolíme, opepříme dle chuti a dáme smažit na rozpálený olej. Smažíme 2 minuty ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Kanec Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře