Cuketové chlupaté knedlíky
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
5min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
1400
kalorií
10.0g
cukrů
9.0g
tuků
50.0g
bílkovin
Příprava
Cuketu oloupeme, nastrouháme na hrubé slzy, osolíme, promícháme a necháme 15 minut stát v klidu.
Po této době vymačkáme tekutinu, kterou cuketa pustila, přisypeme mouku a krupičku a vklepneme vejce.
Umícháme těsto. Pomocí dvou lžic tvoříme středně velké noky a vhazujeme je do vařící vody. Vaříme 5 minut, knedlíky vybereme děrovanou naběračkou, lehce poromastíme olejem nebo sádlem, promícháme, přidáme kyselé zelí a opečené kostičky uzeného a můžeme podávat.
Tip k receptu
Z této dávky vyšlo 20 středně velkých knedlíků.
Podávala jsem s kedlubnovým zelím. Kromě normálního nebo kedlubnového zelí můžeme podávat i se zelím z cukety.
12. 07. 2012
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.