Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 45min
Nutriční hodnoty
1684 kalorií 0.0g cukrů 8.0g tuků 51.0g bílkovin

Příprava

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vodu z brambor trochu slijeme. Přidáme mouku, vajíčko, sůl a těsto důkladně promícháme. Namočíme si ruce vodou a rukama tvoříme z těsta malé kulaté knedlíky, které následně vložíme do vařící a osolené vody. Knedlíky vaříme cca 10-15 minut, podle velikosti. Dáváme pozor, aby se knedlíky nepřichytily ke dnu, vařečkou je nadzvedáváme. Jakmile jsou knedlíky uvařené, vyplavou na povrch. Vyjmeme je a necháme okapat.

Bulb Tip k receptu

Podáváme s rozškvařenou slaninou a polité sádlem.


Martina Třetinová

06. 04. 2009, Recept navštíven: 5936x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
chlupaté knedlíky jsou u nás oblíbené s uzeným masem a se zelím, místo hrubé mouky používám hladkou
Přidané ingredience: hladká mouka

02. 02. 2014, 07:59

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborné ako príloha

26. 10. 2015, 11:56

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
tiež robím z hladkej muky

07. 09. 2016, 09:04

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
robím podobne a su velmi dobré

02. 02. 2017, 12:16

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
knedlíky sa vydarili, su velmi dobré

25. 02. 2017, 12:56

Přidat komentář
Thumb
Dobrý, ale já už léta (cca40)dělám chlupatý z hladké mouky, tak jak mě učila znalá kuchařka, maminka. Mějte se báječně.

Jirka 16. 02. 2012, 06:52

Facebook komentáře