Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 15min
Celkový čas: 45min , porce

1684 kalorií, 0.0g cukrů, 8.0g tuků, 51.0g bílkovin

Příprava

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vodu z brambor trochu slijeme. Přidáme mouku, vajíčko, sůl a těsto důkladně promícháme. Namočíme si ruce vodou a rukama tvoříme z těsta malé kulaté knedlíky, které následně vložíme do vařící a osolené vody. Knedlíky vaříme cca 10-15 minut, podle velikosti. Dáváme pozor, aby se knedlíky nepřichytily ke dnu, vařečkou je nadzvedáváme. Jakmile jsou knedlíky uvařené, vyplavou na povrch. Vyjmeme je a necháme okapat.

Bulb Tip k receptu

Podáváme s rozškvařenou slaninou a polité sádlem.

Martina Třetinová

06. 04. 2009, Recept navštíven: 4251x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vodu z brambor trochu slijeme. Přidáme...

Chlupaté knedlíčky se slaninkou a červeným zelím

Chlupaté knedlíčky se slaninkou a červeným zelím

Nejprve si uvaříme zelí. Zelí si nakrájíme na malé nudličky a dáme do velkého hrnce, aby mělo při vaření do...

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketu oloupeme, nastrouháme na hrubé slzy, osolíme, promícháme a necháme 15 minut stát v klidu. Po této d...

Zobrazit všechny podobné recepty k Chlupaté knedlíky Link-arrow

Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
chlupaté knedlíky jsou u nás oblíbené s uzeným masem a se zelím, místo hrubé mouky používám hladkou
Přidané ingredience: hladká mouka

02. 02. 2014, 07:59

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborné ako príloha

26. 10. 2015, 11:56

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
tiež robím z hladkej muky

07. 09. 2016, 09:04

Přidat komentář
Thumb
Dobrý, ale já už léta (cca40)dělám chlupatý z hladké mouky, tak jak mě učila znalá kuchařka, maminka. Mějte se báječně.

Jirka 16. 02. 2012, 06:52

Facebook komentáře