Domácí bramborové gnocchi
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
10min
Celkový čas
25min
Porce
Nutriční hodnoty
974
kalorií
0.0g
cukrů
7.0g
tuků
27.0g
bílkovin
Příprava
Nejprve si dáme vařit hrnec osolené vody. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme k nim ostatní ingredience a vypracujeme hladké těsto. Solamylu přidáme 1 nebo 2 lžíce podle toho, jak jsou brambory škrobnaté. Těsto rozdělíme na tři díly, z každého utvoříme dlouhý váleček asi 1,5 cm v průměru a ten nakrájíme na špalíčky 3 cm dlouhé. Každý špalík nakonec trochu zmáčkneme vidličkou. Gnocchi vhodíme do vařící vody, přikápneme pár kapek oleje, zamícháme a vaříme jen chvilku, dokud nevyplavou. Pak je ihned scedíme a můžeme podávat.
Angel 66625. 10. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.