Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Domácí bramborové gnocchi

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 25min
Nutriční hodnoty
974 kalorií 0.0g cukrů 7.0g tuků 27.0g bílkovin

Příprava

Nejprve si dáme vařit hrnec osolené vody. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme k nim ostatní ingredience a vypracujeme hladké těsto. Solamylu přidáme 1 nebo 2 lžíce podle toho, jak jsou brambory škrobnaté. Těsto rozdělíme na tři díly, z každého utvoříme dlouhý váleček asi 1,5 cm v průměru a ten nakrájíme na špalíčky 3 cm dlouhé. Každý špalík nakonec trochu zmáčkneme vidličkou. Gnocchi vhodíme do vařící vody, přikápneme pár kapek oleje, zamícháme a vaříme jen chvilku, dokud nevyplavou. Pak je ihned scedíme a můžeme podávat.


Přidat na Pinterest
Angel 666

25. 10. 2009, Recept navštíven: 7462x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Ajaja
Ano - k variantě drábského masa (drábský guláš) jako dělané...

Ajaja 04. 01. 2010, 20:44

Angel 666
Vidíš, to by mě nenapadlo, drábské maso jsem si uložila, tak asi brzo vyzkouším :o)

Angel 666 04. 01. 2010, 22:39

Ajaja
Teď jsem se dočetla, že Italové brambory na gnocchi nevaří, ale pečou na soli, pak je oloupou, rozmačkají....

Ajaja 11. 02. 2010, 21:34

Facebook komentáře