Domácí bramborové gnocchi

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
10min

Celkový čas

25min

Porce


Nutriční hodnoty

974 kalorií
0.0g cukrů
7.0g tuků
27.0g bílkovin


Příprava

Nejprve si dáme vařit hrnec osolené vody. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme k nim ostatní ingredience a vypracujeme hladké těsto. Solamylu přidáme 1 nebo 2 lžíce podle toho, jak jsou brambory škrobnaté. Těsto rozdělíme na tři díly, z každého utvoříme dlouhý váleček asi 1,5 cm v průměru a ten nakrájíme na špalíčky 3 cm dlouhé. Každý špalík nakonec trochu zmáčkneme vidličkou. Gnocchi vhodíme do vařící vody, přikápneme pár kapek oleje, zamícháme a vaříme jen chvilku, dokud nevyplavou. Pak je ihned scedíme a můžeme podávat.

přidejte na:
Angel 666

25. 10. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept dobrý

katka16031 07. 02. 2019, 19:12

Přidat komentář
Ajaja
Ano - k variantě drábského masa (drábský guláš) jako dělané...

Ajaja 04. 01. 2010, 20:44

Chybějící obrázek
Vidíš, to by mě nenapadlo, drábské maso jsem si uložila, tak asi brzo vyzkouším :o)

Angel 666 04. 01. 2010, 22:39

Ajaja
Teď jsem se dočetla, že Italové brambory na gnocchi nevaří, ale pečou na soli, pak je oloupou, rozmačkají....

Ajaja 11. 02. 2010, 21:34