Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Domácí hranolky

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 40min , Čas vaření: 15min
Celkový čas: 55min , porce

708 kalorií, 0.0g cukrů, 0.0g tuků, 20.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Syrové brambory oloupu, protlačím přes mřížku na lisu na hranolky. Nechám je 20 minut louhovat ve vodě, aby se vyplavil škrob. Osuším je v utěrce. Plech vyložím papírem na pečení, poskládám na něj hranolky, mírně je posolím. Peču v troubě při 200 °C asi 40 minut.

katka16031

20. 11. 2009, Recept navštíven: 4892x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Domácí hranolky

Domácí hranolky

Syrové brambory oloupu, protlačím přes mřížku na lisu na hranolky. Nechám je 20 minut louhovat ve vodě, aby...

Zobrazit všechny podobné recepty k Domácí hranolky Link-arrow

Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělávám je v troubě, jen nám chutnají více s hotovým kořením, které je na americké brambory.
Přidané ingredience: špetka koření na americké brambory

06. 03. 2013, 22:34

Přidat komentář
labe
Výborný nápad! Hranolky dělám ve fritovacím hrnci,ale jsou moc mastné.Pečené v troubě budou dietnější.

labe 22. 11. 2009, 12:43

katka16031
a jsou moc chutné :D

katka16031 22. 11. 2009, 12:47

tepito
Přidávám k nim neoloupané stroužky česneku-po upečení je sloupnu a rozmačkám na hranolky.

tepito 03. 02. 2010, 07:01

Hanca333
A bez oleje? Tak to by bylo dietní a super...

Hanca333 04. 02. 2010, 14:29

tepito
Na pečící papír nemusí být-opečou se i bez oleje.

tepito 04. 02. 2010, 16:53

Hanca333
Tak to je super nápad, nám se vždycky rozpadaly, byly rozhňancané. Tohle musím vyzkoušet, na papír a bez oleje to je dietka kterou potřebujeme a podle vás to je i chutné, no prostě super!!!

Hanca333 05. 02. 2010, 07:23

Ajaja
Z fritovacího hrnce mastně ? Také jsem svého času používala friťák a naopak jsem měla pocit, že jídlo tuk nenasákne. Chce to ale tu správnou teplotu - ta je na každou potravinu jiná !

Ajaja 10. 02. 2010, 17:23

Hanca333
Jo z friťáku jsou nacucané, tohle je super nápad a ještě k tomu jsou to jen opečené brambory v troubě bez tuku, takže dietka.

Hanca333 11. 02. 2010, 07:13

Ajaja
I já jsem skončila u brambor pečených na sucho ("bramborové medaile") a nemá to chybu.

Ajaja 11. 02. 2010, 17:16

tepito
Stačí i bez masa-třeba s česnekovou majonézou.

tepito 12. 02. 2010, 05:07

Ajaja
... a dospěla jsem k verzi slaninové brambory...

Ajaja 12. 02. 2010, 17:02

Facebook komentáře