Domácí hranolky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

40min
Čas vaření
15min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

708 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
20.0g bílkovin


Příprava

Syrové brambory oloupu, protlačím přes mřížku na lisu na hranolky. Nechám je 20 minut louhovat ve vodě, aby se vyplavil škrob. Osuším je v utěrce. Plech vyložím papírem na pečení, poskládám na něj hranolky, mírně je posolím. Peču v troubě při 200 °C asi 40 minut.

přidejte na:
katka16031

20. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
maruskaji
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Dělávám je v troubě, jen nám chutnají více s hotovým kořením, které je na americké brambory.
Přidané ingredience: špetka koření na americké brambory

maruskaji 06. 03. 2013, 22:34

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
tiež robím hranolky takto, a sú velmi dobré, nemastné

hanka 30. 03. 2017, 10:09

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to dobrý recept na hranolky

dušanka 31. 08. 2017, 20:36

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
výborné hranolky

palino 26. 10. 2018, 20:00

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Dobé

Leo 16. 03. 2019, 17:45

Přidat komentář
labe
Výborný nápad! Hranolky dělám ve fritovacím hrnci,ale jsou moc mastné.Pečené v troubě budou dietnější.

labe 22. 11. 2009, 12:43

Chybějící obrázek
a jsou moc chutné :D

katka16031 22. 11. 2009, 12:47

tepito
Přidávám k nim neoloupané stroužky česneku-po upečení je sloupnu a rozmačkám na hranolky.

tepito 03. 02. 2010, 07:01

Hanca333
A bez oleje? Tak to by bylo dietní a super...

Hanca333 04. 02. 2010, 14:29

tepito
Na pečící papír nemusí být-opečou se i bez oleje.

tepito 04. 02. 2010, 16:53

Hanca333
Tak to je super nápad, nám se vždycky rozpadaly, byly rozhňancané. Tohle musím vyzkoušet, na papír a bez oleje to je dietka kterou potřebujeme a podle vás to je i chutné, no prostě super!!!

Hanca333 05. 02. 2010, 07:23

Ajaja
Z fritovacího hrnce mastně ? Také jsem svého času používala friťák a naopak jsem měla pocit, že jídlo tuk nenasákne. Chce to ale tu správnou teplotu - ta je na každou potravinu jiná !

Ajaja 10. 02. 2010, 17:23

Hanca333
Jo z friťáku jsou nacucané, tohle je super nápad a ještě k tomu jsou to jen opečené brambory v troubě bez tuku, takže dietka.

Hanca333 11. 02. 2010, 07:13

Ajaja
I já jsem skončila u brambor pečených na sucho ("bramborové medaile") a nemá to chybu.

Ajaja 11. 02. 2010, 17:16

tepito
Stačí i bez masa-třeba s česnekovou majonézou.

tepito 12. 02. 2010, 05:07

Ajaja
... a dospěla jsem k verzi slaninové brambory...

Ajaja 12. 02. 2010, 17:02

Chybějící obrázek
Sú dobré

Leo 16. 03. 2019, 17:47