Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Domácí těstoviny

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 30min , Čas vaření: 10min
Celkový čas: 1h 40min , porce

1542 kalorií, 0.0g cukrů, 30.0g tuků, 47.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Do misky rozklepneme vejce, přidáme vodu a vše pořádně rozkvedláme. Přisypeme trochu mouky a mícháme, až nám vznikne hustá tekoucí konzistence. Na vál si nasypeme mouku a vytvoříme uprostřed důlek, do kterého nalijeme vytvořené těstíčko. Celé těsto pak zpracujeme rukama. Hotové těsto je suché a povrch má lesklý. Necháme ho na chvíli odpočinout zakryté utěrkou. Rozdělíme na 3 části a z každé části vyválíme asi 3mm silné placky. Tyto placky poté položíme na rozprostřené utěrky a necháme schnout. Občas placku obrátíme. Dáváme si pozor, aby placky zůstaly mírně vláčné. Úplně vysušené těsto se totiž příliš drobí. Z usušených placek vytváříme nudle silné asi 1 cm. Nejlépe tak, že placky nakrájíme na čtvrtiny, které položíme na sebe a z nich odkrajujeme jednotlivé pruhy. Vytvořené nudle rozložíme a chvíli ještě sušíme.

Nudle poté vsypeme do vařící osolené vody a vaříme 5 - 7 minut. Můžeme přidat lžíci oleje, aby se těstoviny nelepily. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

Bulb Tip k receptu

Těstoviny se všeobecně hodí jako příloha k masu např. s přírodní šťávou, rajčatovou omáčkou atd.
Na talíři je můžeme ozdobit čerstvými nebo i sušenými bylinkami.

Martina Třetinová

05. 04. 2009, Recept navštíven: 5389x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Domácí těstoviny

Domácí těstoviny

Do misky rozklepneme vejce, přidáme vodu a vše pořádně rozkvedláme. Přisypeme trochu mouky a mícháme, až ná...

Domácí těsto na pizzu

Domácí těsto na pizzu

Mouku vysypeme na vál, uděláme v něm dolíček, do kterého dáme nakrájené máslo na kostky, vejce a sůl. Začne...

Zobrazit všechny podobné recepty k Domácí těstoviny Link-arrow

Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
z polohrubej su najlepsie

20. 10. 2015, 15:14

Přidat komentář
uschi3
Domáce cestoviny dávam tiež do kuracej polievky, ale keď máme chuť, urobím ich na sladko s orechami.

uschi3 16. 11. 2010, 21:28

Thumb
3lvody ???? Tady je natuty myšleno lžíce :-))

Janina 24. 01. 2011, 14:28

planeta
domácí jsou nejlepší, dělávám je z polohrubé mouky

planeta 05. 05. 2014, 05:57

Facebook komentáře