Dušený pórek
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
25min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
294
kalorií
5.0g
cukrů
15.0g
tuků
8.0g
bílkovin
Příprava
Pórek očistíme, odkrojíme tvrdší zelené části a nakrájíme na 1/2 cm plátky. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nakrájený pórek a osolíme. Dusíme pod poklicí na mírném plameni asi 20 minut, pokud možno bez podlévání. Ve studeném mléce rozmícháme hladkou mouku, přilijeme k pórku a chvíli povaříme. Dušený pórek ještě dochutíme solí a pepřem dle chuti.
Dušený pórek podáváme s vařenými brambory, volským okem nebo vařeným masem.
JanaB19. 04. 2012
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Mohlo by vás zajímat
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: špetka chilli a mořská sůl
maruskaji 12. 03. 2013, 20:04
© 2024, Railsformers s.r.o.