Egyptský skořicový čaj
Obtížnost
Čas přípravy
0min
Čas vaření
5min
Celkový čas
5min
Porce
Nutriční hodnoty
44
kalorií
10.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Vodu zahřejeme v malém kastrůlku. Když začne vřít, vsypeme skořici a vaříme na prudkém plameni asi 2 minuty. Jakmile přestane skořice intenzivně vonět, je hotovo.
Přidáme třtinový cukr a důkladně rozmícháme. Přelijeme do hrnku a pijeme.
Tip k receptu
Tento recept jsem se naučila v Egyptě. Je jednoduchý a přitom dobrý. Arabové pijí tento čaj zásadně horký - spíš ho usrkávají, ale vy si ho v létě klidně dejte vychladit do lednice a podávejte s kostkami ledu. Je to báječně osvěžující. Pokud chcete experimentovat s chutí, nahraďte třtinový cukr včelím medem.
notburga23. 01. 2011
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.