Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Egyptský skořicový čaj

Egyptský skořicový čaj

Obtížnost Čas přípravy
0min
Čas vaření Celkový čas Porce
5min 5min
Nutriční hodnoty
44 kalorií 10.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Vodu zahřejeme v malém kastrůlku. Když začne vřít, vsypeme skořici a vaříme na prudkém plameni asi 2 minuty. Jakmile přestane skořice intenzivně vonět, je hotovo.
Přidáme třtinový cukr a důkladně rozmícháme. Přelijeme do hrnku a pijeme.

Bulb Tip k receptu

Tento recept jsem se naučila v Egyptě. Je jednoduchý a přitom dobrý. Arabové pijí tento čaj zásadně horký - spíš ho usrkávají, ale vy si ho v létě klidně dejte vychladit do lednice a podávejte s kostkami ledu. Je to báječně osvěžující. Pokud chcete experimentovat s chutí, nahraďte třtinový cukr včelím medem.


notburga

23. 01. 2011, Recept navštíven: 7597x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře