Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Houbový výtěžek

Houbový výtěžek

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 45min
Nutriční hodnoty
548 kalorií 0.0g cukrů 52.0g tuků 9.0g bílkovin

Příprava

Houby omyjeme a rozsekáme hodně na drobno (můžeme použít i jiné houby než žampiony), přikryjeme a dusíme s máslem a se šťávou z citronu do měkka. Poté vymačkáme přes jemné síto. Získaná šťáva z hub se používá do omáček jako ochucovadlo. Uchovává se v chladničce.

Bulb Tip k receptu

Zbytek z hub můžeme přidat do polévky nebo umíchat s vejcem.


veka

03. 01. 2010, Recept navštíven: 1285x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý nápad na spracovanie hub

10. 12. 2016, 20:39

Přidat komentář
Angel 666
Vzhledem k tomu, že v sezóně jsme na chatě zavaleni houbami,tak se mi hodí všechno. Jen se chci zeptat, jak dlouho se nechá hotová houbová šťáva uchovat v ledničce? Docela by se to hodilo, mít ji pořád po ruce :o)

Angel 666 03. 01. 2010, 23:13

Angel 666
Ještě- veko, Tys zkoušela ze žampiónů? A jak je to aromatické, jsou v jídle potom cítit? Přece jen ty žampióny nejsou tak voňavé jako lesní houby, já bych to zkusila z lesních hub.

Angel 666 03. 01. 2010, 23:15

veka
Máš pravdu, že lepší je to z lesních hub, i chuťově. U nás to dělávala babička. Já jsem to dělala párkrát taky, ale dlouho to v ledničce nevydrželo, protože jsem to hned přidávala do jídla.

veka 04. 01. 2010, 07:34

Angel 666
Já v létě mívám hub, že nevím co s nimi, naše chata leží v houbařském ráji. Tak to určitě vyzkouším, udělám toho dost a pak mdám vědět, jak je to trvanlivé :o)

Angel 666 04. 01. 2010, 13:28

Facebook komentáře