Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Houbový výtěžek

Houbový výtěžek
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 45min , porce

548 kalorií, 0.0g cukrů, 52.0g tuků, 9.0g bílkovin

Příprava

Houby omyjeme a rozsekáme hodně na drobno (můžeme použít i jiné houby než žampiony), přikryjeme a dusíme s máslem a se šťávou z citronu do měkka. Poté vymačkáme přes jemné síto. Získaná šťáva z hub se používá do omáček jako ochucovadlo. Uchovává se v chladničce.

Bulb Tip k receptu

Zbytek z hub můžeme přidat do polévky nebo umíchat s vejcem.

veka

03. 01. 2010, Recept navštíven: 1225x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Houbový výtěžek

Houbový výtěžek

Houby omyjeme a rozsekáme hodně na drobno (můžeme použít i jiné houby než žampiony), přikryjeme a dusíme s ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Houbový výtěžek Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Angel 666
Vzhledem k tomu, že v sezóně jsme na chatě zavaleni houbami,tak se mi hodí všechno. Jen se chci zeptat, jak dlouho se nechá hotová houbová šťáva uchovat v ledničce? Docela by se to hodilo, mít ji pořád po ruce :o)

Angel 666 03. 01. 2010, 23:13

Angel 666
Ještě- veko, Tys zkoušela ze žampiónů? A jak je to aromatické, jsou v jídle potom cítit? Přece jen ty žampióny nejsou tak voňavé jako lesní houby, já bych to zkusila z lesních hub.

Angel 666 03. 01. 2010, 23:15

veka
Máš pravdu, že lepší je to z lesních hub, i chuťově. U nás to dělávala babička. Já jsem to dělala párkrát taky, ale dlouho to v ledničce nevydrželo, protože jsem to hned přidávala do jídla.

veka 04. 01. 2010, 07:34

Angel 666
Já v létě mívám hub, že nevím co s nimi, naše chata leží v houbařském ráji. Tak to určitě vyzkouším, udělám toho dost a pak mdám vědět, jak je to trvanlivé :o)

Angel 666 04. 01. 2010, 13:28

Facebook komentáře