Chybějící obrázek

Houbový výtěžek

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

548 kalorií
0.0g cukrů
52.0g tuků
9.0g bílkovin


Příprava

Houby omyjeme a rozsekáme hodně na drobno (můžeme použít i jiné houby než žampiony), přikryjeme a dusíme s máslem a se šťávou z citronu do měkka. Poté vymačkáme přes jemné síto. Získaná šťáva z hub se používá do omáček jako ochucovadlo. Uchovává se v chladničce.

Tip k receptu

Zbytek z hub můžeme přidat do polévky nebo umíchat s vejcem.

přidejte na:
veka

03. 01. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi dobrý nápad na spracovanie hub

palino 10. 12. 2016, 20:39

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
da sa to dobre využiť

katka16031 12. 08. 2017, 19:46

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Vzhledem k tomu, že v sezóně jsme na chatě zavaleni houbami,tak se mi hodí všechno. Jen se chci zeptat, jak dlouho se nechá hotová houbová šťáva uchovat v ledničce? Docela by se to hodilo, mít ji pořád po ruce :o)

Angel 666 03. 01. 2010, 23:13

Chybějící obrázek
Ještě- veko, Tys zkoušela ze žampiónů? A jak je to aromatické, jsou v jídle potom cítit? Přece jen ty žampióny nejsou tak voňavé jako lesní houby, já bych to zkusila z lesních hub.

Angel 666 03. 01. 2010, 23:15

veka
Máš pravdu, že lepší je to z lesních hub, i chuťově. U nás to dělávala babička. Já jsem to dělala párkrát taky, ale dlouho to v ledničce nevydrželo, protože jsem to hned přidávala do jídla.

veka 04. 01. 2010, 07:34

Chybějící obrázek
Já v létě mívám hub, že nevím co s nimi, naše chata leží v houbařském ráji. Tak to určitě vyzkouším, udělám toho dost a pak mdám vědět, jak je to trvanlivé :o)

Angel 666 04. 01. 2010, 13:28