Hovězí biftek na barevném pepři

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

5min
Čas vaření
20min

Celkový čas

25min

Porce


Nutriční hodnoty

220 kalorií
0.0g cukrů
24.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Hovězí bifteky omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Naklepeme je pouze klouby rukou, aby se neporušila jejich struktura. Dobře je posypeme nadrceným pepřem, ale nesolíme je! Na pánvi si rozpustíme máslo a zprudka bifteky opečeme po obou stranách. Pokud máte rádi krvavý biftek (tzv. rare), stačí je opékat jen 2 minuty z každé strany. Pokud dáváte přednost středně propečenému bifteku (tzv. medium), tak ztlumte oheň po první minutě a maso ještě opékejte na mírném ohni 2 minuty z každé strany. Dobře propečného bifteku (tzv. well done) docílíte tak, že maso opékáte 5 minut po každé straně a postupně snižujete plamen. Bifteky byste neměli během opékání napíchnout vidličkou, protože by vytekla šťáva a maso by bylo zbytečně moc suché. Nejlepší jsou pro tento účel obracecí kuchyňské kleště. Maso po opečení uschováme na teplém místě a do tuku, co nám zbyl na pánvi od smažení, přidáme smetanu a osolíme podle chuti. Můžeme ještě přidat i trošičku drceného pepře. Omáčku krátce povaříme. Až zhoustne, můžeme jí přelít bifteky na talíři.

Tip k receptu

Bifteky se většinou podávají s pečenými brambory nebo hranolkami, ale je možné je podávat i se zeleninovou oblohou nebo salátem, popřípadě s chlebem či jiným bílým pečivem. Výborně se k nim jako nápoj hodí sklenice červeného vína.

přidejte na:
Petra

04. 04. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Ajaja
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Tak až na tu omáčku, tedy přidání smetany, je to skoro jako tady - http://www.srecepty.cz/recept/hovezi-steak-na-pepri

Ajaja 23. 09. 2012, 12:11

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
bitek chutný

katka16031 14. 07. 2018, 21:12

Přidat komentář
Chybějící obrázek
tak jsem to vyzkousela a jako prilohu jsem udelala ledovy salat s kapkou olivoveho oleje a na slanince opeékané zampionky s jarni cibulkou. na talir jsem dala jeste trosku horcice z celych semen pro zdurazneni chuti.

Edita 07. 10. 2009, 22:16

Chybějící obrázek
máslo je nevhodný tuk pro tepelnou úpravu. Při jeho zahřívání se uvolnují škodlivé látky(karcinogenní). Doporučuji panenský olivový olej - extra virgin

www.IKIM.cz 30. 12. 2010, 00:12

Chybějící obrázek
copak biftek při dodržení několika zásad udělá i dítě, jen to odleželé kvalitní maso kde koupit!

jaryk 08. 03. 2011, 19:57