Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Hovězí biftek na barevném pepři

Hovězí biftek na barevném pepři

Obtížnost Čas přípravy
5min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 25min
Nutriční hodnoty
220 kalorií 0.0g cukrů 24.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Hovězí bifteky omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Naklepeme je pouze klouby rukou, aby se neporušila jejich struktura. Dobře je posypeme nadrceným pepřem, ale nesolíme je! Na pánvi si rozpustíme máslo a zprudka bifteky opečeme po obou stranách. Pokud máte rádi krvavý biftek (tzv. rare), stačí je opékat jen 2 minuty z každé strany. Pokud dáváte přednost středně propečenému bifteku (tzv. medium), tak ztlumte oheň po první minutě a maso ještě opékejte na mírném ohni 2 minuty z každé strany. Dobře propečného bifteku (tzv. well done) docílíte tak, že maso opékáte 5 minut po každé straně a postupně snižujete plamen. Bifteky byste neměli během opékání napíchnout vidličkou, protože by vytekla šťáva a maso by bylo zbytečně moc suché. Nejlepší jsou pro tento účel obracecí kuchyňské kleště. Maso po opečení uschováme na teplém místě a do tuku, co nám zbyl na pánvi od smažení, přidáme smetanu a osolíme podle chuti. Můžeme ještě přidat i trošičku drceného pepře. Omáčku krátce povaříme. Až zhoustne, můžeme jí přelít bifteky na talíři.

Bulb Tip k receptu

Bifteky se většinou podávají s pečenými brambory nebo hranolkami, ale je možné je podávat i se zeleninovou oblohou nebo salátem, popřípadě s chlebem či jiným bílým pečivem. Výborně se k nim jako nápoj hodí sklenice červeného vína.


Skvělý.CZ

04. 04. 2009, Recept navštíven: 20284x


Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Tak až na tu omáčku, tedy přidání smetany, je to skoro jako tady - http://www.srecepty.cz/recept/hovezi-steak-na-pepri

23. 09. 2012, 12:11

Přidat komentář
Edita
tak jsem to vyzkousela a jako prilohu jsem udelala ledovy salat s kapkou olivoveho oleje a na slanince opeékané zampionky s jarni cibulkou. na talir jsem dala jeste trosku horcice z celych semen pro zdurazneni chuti.

Edita 07. 10. 2009, 22:16

Thumb
máslo je nevhodný tuk pro tepelnou úpravu. Při jeho zahřívání se uvolnují škodlivé látky(karcinogenní). Doporučuji panenský olivový olej - extra virgin

www.IKIM.cz 30. 12. 2010, 00:12

Thumb
copak biftek při dodržení několika zásad udělá i dítě, jen to odleželé kvalitní maso kde koupit!

jaryk 08. 03. 2011, 19:57

Facebook komentáře