Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Bez černý

Čaj z černého bezu

Čaj z černého bezu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

hrst černého bezu, 1 lžička včelího medu

V sezóně černého bezu si ráda občas připravím čaj nejen z květů, ale i z plodů černého bezu. Na hrníček čaje mi postačí 1 lžička zralých plodů černého bezu, které zaliji vařící vodou. Poté plody v hrníčku lžičkou promačkám, krásně pustí šťávu, nec...

Palačinky z květů bezinek s čokoládovou polevou

Palačinky z květů bezinek s čokoládovou polevou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 200 g polohrubé mouky, 1/2 l mléka, špetka soli, 5 cl rumu, 2 lžičky kypřícího prášku, 3 větší jablka, skořice, olej na smažení, cukr na doslazení, 6-8 květů bezinek, sáček čokoládové polevy

Z vajec, mouky, mléka, špetky soli, kypřícího prášku a rumu vytvoříme řídké těstíčko. Z květenství bezinek ostříháme jen bílé kvítky a přidáme je do těsta. Nahřejeme si pánvičku s olejem a usmažíme postupně asi 10 palačinek. Jablka si oloupeme, ...

Sirup z květů černého bezu

Sirup z květů černého bezu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 l vody, 2 kg cukru krupice, 2 citróny, 60 g kyseliny citronové, 15 květů bezu černého

Vodu svaříme s cukrem. Květy černého bezu dáme do většího hrnce zalijeme cukrovou vodou, přidáme omyté na kolečka nakrájené citrony a necháme 24 hodin louhovat. Druhý den scedíme, přidáme kyselinu citronovou a můžeme podávat. Sirup je dobrý při na...

Med z květů černého bezu

Med z květů černého bezu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vody, 25 velkých květů bezu černého, 1 kg cukru krupice, 1 velký citrón

V těchto dnech rozkvétá černý bez. Někde už je možná v plném květu, ale tady u nás v Krkonoších teprve začíná. Doufám, že tenhle bezva med stihnete zkusit všichni! Rozhodně si udělejte alespoň jednu dávku na zimu, protože je k nezaplacení!!! Když ...

Tvaroh s bezinkami

Tvaroh s bezinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bezinek, 250 g jemného tvarohu, 3 lžíce cukru krupice, 10 ml citronové šťávy, 1/2 šálku mléka

Omyté, stopek zbavené bezinky svaříme s cukrem a citrónovou šťávou a po vychladnutí ušleháme s tvarohem a mlékem. Vychladíme a podáváme jako dezert.

Mléčná bezinkáda

Mléčná bezinkáda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 květy Bezu černého, 500 ml mléka, 1 lžíce cukru moučky, 1 balení vanilkového cukru, 2 žloutky

Mléko přivedeme k varu a přelijeme jím dobře očištěné bezové květy. Necháme 30 minut louhovat a přecedíme. Žloutky utřeme s cukrem, přilijeme k nim vychladlé bezové mléko a rozšleháme dohladka. Podáváme vychlazené.

Šumivý bezový nápoj

Šumivý bezový nápoj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 květů Bezu černého, 4 citróny, 1 kg cukru krupice, 8 l vody

Vodu s cukrem svaříme a necháme vychladnout. Do vychladlé vložíme dobře omytá květenství, přidáme na kousky nakrájené citróny, dobře nádobu uzavřeme a postavíma na 7 dní do temna kvasit. Poté přecedíme a stočíme do láhví.

Bezinkový med

Bezinkový med

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg květů Bezu černého, 1 l vody, 1 kg cukru krupice, 1 citrón

Bezinkové květy omyjeme a povaříme asi 15 minut v 1 l vody spolu s citrónem, nakrájeným na kolečka. Vše necháme louhovat nejméně 60 minut, ale můžeme až 24 hodin. Přecedíme a přidáme cukr. Vaříme, dokud směs nezačně houstnout. Plníme do sklenic a ...

Bezinkový likér s vodkou

Bezinkový likér s vodkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 l šťávy z černého bezu, 700 g cukru krupice, 2 tyčinky celé skořice, 10 ks hřebíčku, 1 lžíce citronové kůry, 1 l vodky, 2 ks badyánu

Z bezinek si musíme připravit 2 litry čisté šťávy. Vyrobíme ji buď v odšťavňovači nebo vymačkáme bezinky v čistém kusu látky (třeba v utěrce). Šťávu dáme do hrnce, přidáme cukr a všechno koření a vaříme pomalým varem asi 20 minut. Vařenou šťávu ...

Bezinkové liquere

Bezinkové liquere

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2,5 l černého bezu, 1 l vody, 1 kg cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 1 dcl silné černé kávy, 0,5 l rumu

Černý bez obereme na jednotlivé kuličky, které vlijeme do vody a vaříme 15 - 2O minut. Po uvaření šťávu scedíme, přisypeme krystalový cukr. Znovu vaříme, dokud se cukr nerozvaří. Přidáme vanilkový cukr a kávu. Když je vše hotovo, necháme zchládnou...

Bezinková šťáva

Bezinková šťáva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks citrónu, 2 kg cukru krystalu, 2 l vody, 15 velkých květů Bezu černého

Převaříme 2 l vody, necháme vychladnout. Natrháme 15 květů černého bezu, dobře opereme a dáme do převařené vychladlé vody. Přidáme na plátky nakrájené citrony a necháme 24 hod. stát. Potom vyndáme květy a vodu přecedíme přes husté síto nebo plátno...