Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Bezinková šťáva

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 0min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 1h 30min , porce

7980 kalorií, 0.0g cukrů, 0.0g tuků, 0.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Převaříme 2 l vody, necháme vychladnout. Natrháme 15 květů černého bezu, dobře opereme a dáme do převařené vychladlé vody. Přidáme na plátky nakrájené citrony a necháme 24 hod. stát. Potom vyndáme květy a vodu přecedíme přes husté síto nebo plátno. Přidáme cukr, dobře převaříme a naplníme do sklenic. Převážeme plátnem a dáme do chladna.

veka

20. 11. 2009, Recept navštíven: 6914x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Bezinková šťáva

Bezinková šťáva

Převaříme 2 l vody, necháme vychladnout. Natrháme 15 květů černého bezu, dobře opereme a dáme do převařené ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Bezinková šťáva Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Maja
Recept znám a mohu doporučit, jen se mě stalo že jsme šťávu nespotřebovali a pak se zbytek zkazil. Jak dlouho a kde nejlépe uchovávat tuto dobrou šťávu?

Maja 21. 11. 2009, 11:26

veka
Já ji uchovávám ve sklepě. A zatím mně vydržela dva roky.

veka 21. 11. 2009, 14:27

veka
Co se nám jednou zkazilo byl ten nálev, kdy se mají květy luhovat 24 hodin. Nezvládli jsme to a květy jsme nechali luhovat o den déle. A to už bylo zkažené. Takže opravdu jen těch 24 hodin!!

veka 21. 11. 2009, 14:30

Maja
Dva roky se mi zdá moc.

Maja 21. 11. 2009, 20:29

Ajaja
Tak mi vařili bezinkový likér - recept, bohužel, nemám, ale vím, že se tam přidávala káva a alkohol. Byl výborný a léčivý (kdo trpěl např. migrénami, ulevilo se mu).

Ajaja 16. 01. 2010, 21:53

veka
Tak to je škoda Ajajo, že ten recept nemáš. Věřím, že to je léčivé. Třeba někdo jiný ho bude mít. Takže, jestli ho někdo znáte (ten recept) tak šup s ním sem.

veka 17. 01. 2010, 17:38

Ajaja
Zkusím vyzpovídat maminku, ale nevím, zda si vzpomene.

Ajaja 17. 01. 2010, 18:12

vall
Taky šťávu uchovávám ve sklepě a vydrží mi tak rok.

vall 15. 02. 2010, 11:50

Ajaja
Tak už si nevzpomněla (mamka), škoda.

Ajaja 15. 02. 2010, 17:38

Ajaja
Nevzpomněla mamka, vzpomněla sestra - heuréka !!! Již jsem jej vložila pod názevem Bezinkové liquere, jen nevím, zda projde. Úžasně pomáhal proti migrénám.

Ajaja 15. 02. 2010, 21:52

veka
To prostě projít musí a jestli ne, tak to zařídíme :)))

veka 16. 02. 2010, 07:33

Ajaja
Když bude nejhůř, rozešlu přes zdejší zprávy uživatelům....

Ajaja 16. 02. 2010, 17:06

Tatiana
Dělala jsem doma! přidávám fotečky!

Tatiana 09. 06. 2011, 11:53

Ajaja
A dobrý ? Jak tak pročítám zpětně diskusi, tak vidím, že jsem zapomněla dát echo, že jsem svůj "léčivý" recept mezitím sehnala a dala sem taky...

Ajaja 11. 06. 2011, 07:23

Tatiana
Nám moc chutná, neředím ji moc, jen tak, aby byla sladká tak akorát! :-)

Tatiana 11. 06. 2011, 11:21

Ajaja
JJ, cukr dokáže chut zabít. Tak hlavně že chutná a navíc je to zdravé ...

Ajaja 12. 06. 2011, 07:23

Facebook komentáře