Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Bezinkové liquere

Bezinkové liquere

Obtížnost Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 3h 0min
Nutriční hodnoty
3995 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Černý bez obereme na jednotlivé kuličky, které vlijeme do vody a vaříme 15 - 2O minut. Po uvaření šťávu scedíme, přisypeme krystalový cukr. Znovu vaříme, dokud se cukr nerozvaří. Přidáme vanilkový cukr a kávu. Když je vše hotovo, necháme zchládnout, klidně až do druhého dne - pak nalijeme 1/2 litru rumu. Uchováváme v lahvích.

Bulb Tip k receptu

Likér vydrží hodně dlouho, výborný je proti migrénám.


Ajaja

17. 02. 2010, Recept navštíven: 2119x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborné je to

30. 09. 2016, 18:09

Přidat komentář
Roxana
No, to dělávala moje babička, po níž jsem tyhle sklony zdědila a myslím, že mamka recept má, já to nedělám, ale jako dítě jsem v zimě byla pořád "nachlazená", abych dostala "medicínu".

Roxana 17. 02. 2010, 19:53

Roxana
A ještě koukám - taky rum, my taky, já slyšela, že někdo dává vodku, no to nevím tedy...

Roxana 17. 02. 2010, 19:54

Angel 666
Ten s vodkou dělám já manželovi. Já tam nedávám tu kávu, ale dává se tam koření-hřebíčky a skořice, nám chutná víc ten s vodkou, tenhle je proti vodkovému takový jemnější, vodkový je víc "chlapský".

Angel 666 18. 02. 2010, 06:47

Roxana
Jo tak možná jsem to pochytila od Tebe! Já právě pamatuju, že babička do toho dávala kávu a to jsem si v kombinaci s vodkou neuměla představit. Ani jsem to neznala, jo to je spíš pro chlapy, babička byla hodně na sladké. Jenže já uslyším slovo vodka (doběhnu na WC) a mohu pookračovat v psaní, dát mi ji čichnout, pozvracím se kdekoliv...Jsem hrozná, no jeden čas mi nevadila, zato o to mi vadí teď víc, Ale to mluvím o samotné a nějaké za 100, já nevím co to teď stojí ty nejlevnější patoky, co pijí v Praze v podchodech kromě Alpy bezdomovci.

Roxana 18. 02. 2010, 07:46

Roxana
Ale tento jsem letos chtěla dělat a nějak na to nedošlo, musím být pilnější.

Roxana 18. 02. 2010, 07:46

Ajaja
Tak na nachlazení je vynikající smrčkový sirup !

Ajaja 18. 02. 2010, 16:29

Roxana
Jo, čerstvé smrkové výhonky sbíral Jarda jako školák s kamarádem pro babičku na revma, nějaký sirup, tuším.

Roxana 18. 02. 2010, 20:27

mrak
Já dávám jen 0,5litru vody a 0,5kg cukru.

mrak 18. 02. 2010, 21:23

Ajaja
Tak na revma - to slyším prvně, já zásadně na průdušky. A ano, byl to sirup (smrčkový).

Ajaja 19. 02. 2010, 17:48

tepito
bezinky nevařím-jen přivedu k bodu varu,nechám chvíli odstát a pak přepasíruji přes síto.Krásně pustí šťávu.

tepito 11. 07. 2010, 09:06

Facebook komentáře