Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Bezinkové liquere

Bezinkové liquere
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 2h 0min , Čas vaření: 1h 0min
Celkový čas: 3h 0min , porce

3995 kalorií, 0.0g cukrů, 0.0g tuků, 0.0g bílkovin

Příprava

Černý bez obereme na jednotlivé kuličky, které vlijeme do vody a vaříme 15 - 2O minut. Po uvaření šťávu scedíme, přisypeme krystalový cukr. Znovu vaříme, dokud se cukr nerozvaří. Přidáme vanilkový cukr a kávu. Když je vše hotovo, necháme zchládnout, klidně až do druhého dne - pak nalijeme 1/2 litru rumu. Uchováváme v lahvích.

Bulb Tip k receptu

Likér vydrží hodně dlouho, výborný je proti migrénám.

Ajaja

17. 02. 2010, Recept navštíven: 2008x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Bezinkové liquere

Bezinkové liquere

Černý bez obereme na jednotlivé kuličky, které vlijeme do vody a vaříme 15 - 2O minut. Po uvaření šťávu sce...

Zobrazit všechny podobné recepty k Bezinkové liquere Link-arrow

Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborné je to

30. 09. 2016, 18:09

Přidat komentář
Roxana
No, to dělávala moje babička, po níž jsem tyhle sklony zdědila a myslím, že mamka recept má, já to nedělám, ale jako dítě jsem v zimě byla pořád "nachlazená", abych dostala "medicínu".

Roxana 17. 02. 2010, 19:53

Roxana
A ještě koukám - taky rum, my taky, já slyšela, že někdo dává vodku, no to nevím tedy...

Roxana 17. 02. 2010, 19:54

Angel 666
Ten s vodkou dělám já manželovi. Já tam nedávám tu kávu, ale dává se tam koření-hřebíčky a skořice, nám chutná víc ten s vodkou, tenhle je proti vodkovému takový jemnější, vodkový je víc "chlapský".

Angel 666 18. 02. 2010, 06:47

Roxana
Jo tak možná jsem to pochytila od Tebe! Já právě pamatuju, že babička do toho dávala kávu a to jsem si v kombinaci s vodkou neuměla představit. Ani jsem to neznala, jo to je spíš pro chlapy, babička byla hodně na sladké. Jenže já uslyším slovo vodka (doběhnu na WC) a mohu pookračovat v psaní, dát mi ji čichnout, pozvracím se kdekoliv...Jsem hrozná, no jeden čas mi nevadila, zato o to mi vadí teď víc, Ale to mluvím o samotné a nějaké za 100, já nevím co to teď stojí ty nejlevnější patoky, co pijí v Praze v podchodech kromě Alpy bezdomovci.

Roxana 18. 02. 2010, 07:46

Roxana
Ale tento jsem letos chtěla dělat a nějak na to nedošlo, musím být pilnější.

Roxana 18. 02. 2010, 07:46

Ajaja
Tak na nachlazení je vynikající smrčkový sirup !

Ajaja 18. 02. 2010, 16:29

Roxana
Jo, čerstvé smrkové výhonky sbíral Jarda jako školák s kamarádem pro babičku na revma, nějaký sirup, tuším.

Roxana 18. 02. 2010, 20:27

mrak
Já dávám jen 0,5litru vody a 0,5kg cukru.

mrak 18. 02. 2010, 21:23

Ajaja
Tak na revma - to slyším prvně, já zásadně na průdušky. A ano, byl to sirup (smrčkový).

Ajaja 19. 02. 2010, 17:48

tepito
bezinky nevařím-jen přivedu k bodu varu,nechám chvíli odstát a pak přepasíruji přes síto.Krásně pustí šťávu.

tepito 11. 07. 2010, 09:06

Facebook komentáře