Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Burizóny

Čokoládové variace

Čokoládové variace

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g 70% čokolády, 50 g másla, 400 g Nutely, 100 g burizónů, 700 g pralinkové pasty, 150 g másla, 500 ml smetany ke šlehání, 700 g másla, 700 g bílé čokolády, 6 bílků, 200 ml smetany ke šlehání, 1 banán

1. Rozpusťte čokoládu s máslem a smíchejte s rýžovými burizony a nutellou. Pak hmotu nalijte do nádoby s rovným dnem, ideálně o rozměrech 20 x 40 centimetrů, aby vznikla vrstva vysoká 1 centimetr. Vložte na 20 minut do mrazáku. 2. Rozpusťte máslo...

Karamelové burizonové hrudky

Karamelové burizonové hrudky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g tekutého karamelu, 2 balení burizónů (neslazených), 395 ml Salka (malé balení), 250 g másla

Tekutý karamel dobře rozmícháme s máslem a salkem. Obojí by mělo mít pokojovou teplotu. Mícháme tak dlouho, dokud není směs úplně hladká. Do směsi vmícháme burizony a opět dobře zamícháme. Z hmoty vytváříme lžící malé hrudky, které necháme v chla...

Sýrové sušenky

Sýrové sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hladké mouky, 100 g strouhaného Čedaru, 100 g strouhaného parmazánu, 50 g změklého másla, 1 lžička drceného kmínu, sůl dle chuti, pepř dle chuti, 1 hrst burizónů, špetka cayenského pepře

Burisony rozdrtíme válečkem, přidáme strouhané sýry, změklé máslo, kmín, pepř a sůl ( podle chuti- pozor sýry jsou již slané). Vše dobře promícháme a podle potřeby dosypeme mouku (nemusí být všechna) a opět dobře promícháme. Ze vzniklé hmoty tvaru...

Spartakiáda

Spartakiáda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení burizónů, 250 g cukru krystal, 1 Salko, 1/3 smetolu

S kryštalového cukru si spravime karamel, pomaličky pridávame salko a smetol. Všetko spolu vymiešame a pridáme burizony. Zo zmesy formujeme gulky, alebo spravime roládu a po vychladnutí narežeme.

Burizonky

Burizonky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kondenzované mléko, 1 burizóny, 150 g cukru krupice, 125 g Hery, kokosová moučka na dohuštění

Cukr krupici utavíme na karamel, potom přidáme heru a kondenzované mléko. Odstavíme a zamícháme burizony a kokos. Promícháme a dáváme po kouscích do papírových košíčků. Uchováváme v lednici.

Pomazánka z drůbeží paštiky

Pomazánka z drůbeží paštiky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g másla, 1 balení drůbeží paštiky, 1 menší cibule, 1/4 kostky drůbežího bujónu, 1 hrst burizónů, 4 ks vajec, špetka soli, troška pažitky

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, podlijeme malým množstvím vody, přidáme slepičí bujón a povaříme. Drobně nakrájenou paštiku v bujónu prohřejeme, vmícháme burizony, rozšlehaná vejce a necháme srazit. Hotovou pomazánku posypeme jemně nase...

Burizonové hrudky

Burizonové hrudky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg 100% ztuženého pokrmového tuku, 15 dkg mléčné čokolády - bez oříšků!, 1 balení burizonů, 3 lžíce Malcaa

Tuk rozpustíme s čokoládou (nejbezpečněji ve vodní lázni) nebo při mírné teplotě, přidáme Malcao a vmícháme sáček burizonů. Necháme lehce ztuhnout, aby čokoláda příliš netekla a lžičkou tvoříme na pečicí papír hrudky. Necháme zatuhnout, odloupnem...

Karamelový salám

Karamelový salám

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/8 másla, 3 balení kávových karamelů, 3/4 balení burizónů

V hrnku na mléko rozpustíme máslo a karamel, nasypeme burizóny a zamícháme. Rozložíme si alobal, vložíme karamel s burizóny a vytvoříme váleček. Poté vložíme do mrazáku a necháme ztuhnout.