Čokoládové variace
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
1. Rozpusťte čokoládu s máslem a smíchejte s rýžovými burizony a nutellou. Pak hmotu nalijte do nádoby s rovným dnem, ideálně o rozměrech 20 x 40 centimetrů, aby vznikla vrstva vysoká 1 centimetr. Vložte na 20 minut do mrazáku.
2. Rozpusťte máslo s pralinkovou pastou, ušlehejte šlehačku a smíchejte. Vyjměte nádobu z mrazáku a na první vrstvu naneste další vrstvu vysokou 1 centimetr, tentokrát šlehačkovo-pralinkovou. Následně znovu nechte zmrazit dalších 20 minut.
3. Rozpusťte máslo s bílou čokoládou. Potom oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte sníh. Vyšlehejte šlehačku a spolu se sněhem ji opatrně vmíchejte k čokoládě. Hmotu naneste na předchozí vrstvy znovu ve výšce 1 centimetru a nechte opět zmrazit 20 minut. Po zmrznutí podávejte nakrájené na kostičky s kousky čerstvého banánu.
Tip k receptu
V případě, že máte menší nádobu, je možné jednotlivé vrstvy zvýšit na dva centimetry. V originálním receptu jsou místo burizonů použity Kellog´s krispies. Sehnat se dají například v pražské prodejně Robertson (mají i e-shop). Pokud je seženete, neváhejte a místo burizonů použijte je.
Šéfredaktor26. 10. 2012