Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Čokoládové variace

Obtížnost Čas přípravy
1h 15min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 1h 40min
Nutriční hodnoty
18074 kalorií 228.0g cukrů 1644.0g tuků 373.0g bílkovin

Příprava

1. Rozpusťte čokoládu s máslem a smíchejte s rýžovými burizony a nutellou. Pak hmotu nalijte do nádoby s rovným dnem, ideálně o rozměrech 20 x 40 centimetrů, aby vznikla vrstva vysoká 1 centimetr. Vložte na 20 minut do mrazáku.
2. Rozpusťte máslo s pralinkovou pastou, ušlehejte šlehačku a smíchejte. Vyjměte nádobu z mrazáku a na první vrstvu naneste další vrstvu vysokou 1 centimetr, tentokrát šlehačkovo-pralinkovou. Následně znovu nechte zmrazit dalších 20 minut.
3. Rozpusťte máslo s bílou čokoládou. Potom oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte sníh. Vyšlehejte šlehačku a spolu se sněhem ji opatrně vmíchejte k čokoládě. Hmotu naneste na předchozí vrstvy znovu ve výšce 1 centimetru a nechte opět zmrazit 20 minut. Po zmrznutí podávejte nakrájené na kostičky s kousky čerstvého banánu.

Bulb Tip k receptu

V případě, že máte menší nádobu, je možné jednotlivé vrstvy zvýšit na dva centimetry. V originálním receptu jsou místo burizonů použity Kellog´s krispies. Sehnat se dají například v pražské prodejně Robertson (mají i e-shop). Pokud je seženete, neváhejte a místo burizonů použijte je.


Přidat na Pinterest
Šéfredaktor

26. 10. 2012, Recept navštíven: 2216x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuca cokoladova sladkost

23. 03. 2016, 20:17

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobre

29. 05. 2016, 18:05

Přidat komentář

Facebook komentáře