Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Burizonové hrudky

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 0min
Celkový čas: 20min , porce

336 kalorií, 23.0g cukrů, 3.0g tuků, 6.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Tuk rozpustíme s čokoládou (nejbezpečněji ve vodní lázni) nebo při mírné teplotě, přidáme Malcao a vmícháme sáček burizonů. Necháme lehce ztuhnout, aby čokoláda příliš netekla a lžičkou tvoříme na pečicí papír hrudky. Necháme zatuhnout, odloupneme a dáme do košíčků.

Bulb Tip k receptu

Čokoláda může být i hořká, někdo dává burizony ochucené - sladké. U nás se ujal tento recept, navíc jsem ho "vylepšila" tím, že hrudky dělám na dortové oplatky, které jsou pak od té čokolády moc dobré.

Roxana

20. 12. 2009, Recept navštíven: 4587x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Burizonové hrudky

Burizonové hrudky

Tuk rozpustíme s čokoládou (nejbezpečněji ve vodní lázni) nebo při mírné teplotě, přidáme Malcao a vmícháme...

Karamelové burizonové hrudky

Karamelové burizonové hrudky

Tekutý karamel dobře rozmícháme s máslem a salkem. Obojí by mělo mít pokojovou teplotu. Mícháme tak dlouho,...

Zobrazit všechny podobné recepty k Burizonové hrudky Link-arrow

Přidat recenzi
Roxana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Nedávno jsem dostala recept obměny - přidat skořici, místo části Malcaa. Bylo to dobré, ale mám pocit (nebo zvyk), že toto je lepší varianta.
Přidané ingredience: skořice

29. 06. 2013, 07:36

Přidat komentář
Roxana
Tento recept jsem získala ještě za minulého režimu v nějakém Vánočním speciálu, co jich vycházelo jako šafránu. Doma to došlo hrozné obliby a jeden rok je neudělat, nejsou vánoce, ale revoluce. Pak je prodávali v Tuzexu - čokolády, nyní to vidívám v Marketech. Tehdy to nikdo neznal jako vánoční cukroví, všichni koukali co je to.

Roxana 21. 12. 2009, 16:57

passita
jednoduché-vyzkouším

passita 08. 01. 2010, 17:59

Roxana
Tohle jsem si dovolila neudělat jednou, na Štědrý den syn prohlásil, že tohle nejsou vánoce - nevěřil, že to fakt nebudu dělat, nesehnala jsem Malkao, tak jsem to tlachnila na Štědrý den s jakýmsi Grankem, jenže tam není slad a není to ono, ale povinnosti bylo učiněno zadost. A nic jednoduššího už si fakt představit neumím, akorát, že ti zápaďáci to ode mne okopírovali a prodávali v Tuzexu...

Roxana 08. 01. 2010, 22:20

Facebook komentáře