Destilovaný ocet

Ocet, upravený destilováním. Destilovat lze každý druh, ale nejvhodnější je sladový ocet. Má velmi výrazné aroma, což způsobuje vysoký obsah kyseliny acetonové (vzniká následkem destilačního procesu). Je bezbarvý (někdy taky označován jako bílý destilovaný ocet), běžně používaný v našich kuchyních. Samotný bychom jej neměli nikdy požívat, pouze v ředěné formě a to proto, že nedělá dobře našemu zažívacímu traktu, ničí červené krvinky a může způsobit anémii. Kyseliny obsažené v bílém destilovaném octu také mohou způsobit žaludeční vředy, v krajním případě až tvrdnutí jater. Používáme jej k okyselení pokrmů, salátů, omáček, dresingů, jako zálivky pro nejrůznější pochutiny (nakládané párky, tlačenky), je vhodný ke konzervaci zeleniny.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář