Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Destilovaný ocet

Destilovaný ocet

Přidat na Pinterest
Ocet, upravený destilováním. Destilovat lze každý druh, ale nejvhodnější je sladový ocet. Má velmi výrazné aroma, což způsobuje vysoký obsah kyseliny acetonové (vzniká následkem destilačního procesu). Je bezbarvý (někdy taky označován jako bílý destilovaný ocet), běžně používaný v našich kuchyních. Samotný bychom jej neměli nikdy požívat, pouze v ředěné formě a to proto, že nedělá dobře našemu zažívacímu traktu, ničí červené krvinky a může způsobit anémii. Kyseliny obsažené v bílém destilovaném octu také mohou způsobit žaludeční vředy, v krajním případě až tvrdnutí jater. Používáme jej k okyselení pokrmů, salátů, omáček, dresingů, jako zálivky pro nejrůznější pochutiny (nakládané párky, tlačenky), je vhodný ke konzervaci zeleniny.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Hlávkový salát s vařenými vejci

Hlávkový salát s vařenými vejci

Očištěné listy hlávkového salátu nakrájíme na jemné proužky, urovnáme na mísu a osolíme. Polovinu vajec nak...

Rajčatový salát s rýží

Rajčatový salát s rýží

Rýži vaříme 18 minut v 700 ml osolené vody. Mezitím spaříme rajčata vroucí vodou, oloupeme a oddělíme tuhé...

Domácí kmínový chléb do pekárny

Domácí kmínový chléb do pekárny

Do pekárny vlijeme podmáslí, přidáme postupně všechny ostatní přísady. Je dobré, pokud dáváme čerstvé drožd...

Sedlejovská polévka

Sedlejovská polévka

Očištěné brambory nakrájíme na kostičky (někdo dělá čtvrtky, někdo malé kostičky), vložíme do vody, osolím...

Rybí filé s pikantní omáčkou od Roxany

Rybí filé s pikantní omáčkou od Roxany

Filé pokapeme octem, osolíme a opečeme po obou stranách na másle či oleji asi 12 minut. V jiném kastrolu z...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Destilovaný ocet Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře