
Rajčatový salát s rýží
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Rýži vaříme 18 minut v 700 ml osolené vody.
Mezitím spaříme rajčata vroucí vodou, oloupeme a oddělíme tuhé části okolo stopky. Poté je rozpůlíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na větší kousky. Očistíme žampiony a smažíme je pouze na vymazané pánvi, bez tuku asi 2 minuty. Rýži necháme vychladnout.
V misce vymícháme z octa, oleje, pepře a trochy soli zálivku a přimícháme estragon.
Ryží smícháme s rajčaty, žampiony a zálivkou. Směsí naplníme malou misku a obsah pořádně stlačíme plochou stranou paličky na maso (dáme pozor, abychom rýži nerozmačkali). Misku překlopíme na talíř, opatrně sejmeme a můžeme podávat.
Tip k receptu
Dobrý způsob, jak zpracovat zbylou vařenou rýži.
Alirtecka02. 12. 2010
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Přidané ingredience: saturejka
planeta 12. 02. 2014, 14:53

hanka 12. 02. 2017, 20:21

dušanka 10. 03. 2017, 18:41

palino 16. 03. 2017, 20:05

katka16031 05. 02. 2018, 13:49

majka 30. 01. 2020, 20:37

Svetlana 31. 01. 2020, 14:32