Rajčatový salát s rýží
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
18min
Celkový čas
43min
Porce
Nutriční hodnoty
1044
kalorií
7.0g
cukrů
6.0g
tuků
23.0g
bílkovin
Příprava
Rýži vaříme 18 minut v 700 ml osolené vody.
Mezitím spaříme rajčata vroucí vodou, oloupeme a oddělíme tuhé části okolo stopky. Poté je rozpůlíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na větší kousky. Očistíme žampiony a smažíme je pouze na vymazané pánvi, bez tuku asi 2 minuty. Rýži necháme vychladnout.
V misce vymícháme z octa, oleje, pepře a trochy soli zálivku a přimícháme estragon.
Ryží smícháme s rajčaty, žampiony a zálivkou. Směsí naplníme malou misku a obsah pořádně stlačíme plochou stranou paličky na maso (dáme pozor, abychom rýži nerozmačkali). Misku překlopíme na talíř, opatrně sejmeme a můžeme podávat.
Tip k receptu
Dobrý způsob, jak zpracovat zbylou vařenou rýži.
Alirtecka02. 12. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: saturejka
planeta 12. 02. 2014, 15:53
© 2024, Railsformers s.r.o.