Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Rajčatový salát s rýží

Rajčatový salát s rýží

Obtížnost Čas přípravy
25min
Čas vaření Celkový čas Porce
18min 43min
Nutriční hodnoty
1044 kalorií 7.0g cukrů 6.0g tuků 23.0g bílkovin

Příprava

Rýži vaříme 18 minut v 700 ml osolené vody.
Mezitím spaříme rajčata vroucí vodou, oloupeme a oddělíme tuhé části okolo stopky. Poté je rozpůlíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na větší kousky. Očistíme žampiony a smažíme je pouze na vymazané pánvi, bez tuku asi 2 minuty. Rýži necháme vychladnout.
V misce vymícháme z octa, oleje, pepře a trochy soli zálivku a přimícháme estragon.
Ryží smícháme s rajčaty, žampiony a zálivkou. Směsí naplníme malou misku a obsah pořádně stlačíme plochou stranou paličky na maso (dáme pozor, abychom rýži nerozmačkali). Misku překlopíme na talíř, opatrně sejmeme a můžeme podávat.

Bulb Tip k receptu

Dobrý způsob, jak zpracovat zbylou vařenou rýži.


Alirtecka

02. 12. 2010, Recept navštíven: 1441x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
přidala bych pro dochucení i špetku sušené saturejky
Přidané ingredience: saturejka

12. 02. 2014, 14:53

hanka
Restaurant_star Restaurant_star
dobrý a chutný šalát

12. 02. 2017, 20:21

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept celkom chutný

10. 03. 2017, 18:41

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
šalát je výborný

16. 03. 2017, 20:05

Přidat komentář

Facebook komentáře