Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Domácí kmínový chléb do pekárny

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 2h 0min
Celkový čas: 2h 15min , porce

2060 kalorií, 10.0g cukrů, 40.0g tuků, 55.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Do pekárny vlijeme podmáslí, přidáme postupně všechny ostatní přísady. Je dobré, pokud dáváme čerstvé droždí, přidat trochu cukru, pokud dáváme sušené droždí, dáme jeden sáček a cukr není potřeba
přidávat.

Zapneme na program dle typu pekárny, jak jsme zvyklé.

Bulb Tip k receptu

Já mám pekárnu Vegu - dávám 11, ale ještě pak chvíli dopékám na 12. Ještě jsem chtěla dodat, že jsem uvedla pouze množství mouky, ale lze kombinovat, že dáme část chlebové žitné, část pšeničné, či grahamové. Možné je i přidání semínek slunečnice, tykve či sezam.

Zpravidla, pokud to stihnu, když se těsto vymíchá a vykyne a začíná péci, potřu ho studenou vodou, posolím a pokmínuju povrchu.
Ještě bych podotkla, že je ideální pokud jsou všechny suroviny v jedné místnosti aspoň hodinu před pečením a jejich teplota je přiměřeně stejná.

Roxana

02. 03. 2010, Recept navštíven: 4902x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Domácí kmínový chléb do pekárny

Domácí kmínový chléb do pekárny

Do pekárny vlijeme podmáslí, přidáme postupně všechny ostatní přísady. Je dobré, pokud dáváme čerstvé drožd...

Zobrazit všechny podobné recepty k Domácí kmínový chléb do pekárny Link-arrow

Přidat recenzi
Roxana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jsem zkoušela u rodičů - pekárnu nemají. Těsto jsem nemísila ručně, ale ve hnětači. Pekla v klasické troubě, výsledek byl výborný. Do trouby jsem umístila malý smaltovaný hrneček s vodou.
Přidané ingredience: Normální pečení v troubě

03. 07. 2013, 04:09

Přidat komentář
mrak
To že teplota surovin je stejná je základ úspěchu

mrak 02. 03. 2010, 20:36

Roxana
No, dost to podceňuju.....

Roxana 05. 03. 2010, 16:00

Facebook komentáře