Domácí kmínový chléb do pekárny

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
2h 0min

Celkový čas

2h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

2060 kalorií
10.0g cukrů
40.0g tuků
55.0g bílkovin


Příprava

Do pekárny vlijeme podmáslí, přidáme postupně všechny ostatní přísady. Je dobré, pokud dáváme čerstvé droždí, přidat trochu cukru, pokud dáváme sušené droždí, dáme jeden sáček a cukr není potřeba
přidávat.

Zapneme na program dle typu pekárny, jak jsme zvyklé.

Tip k receptu

Já mám pekárnu Vegu - dávám 11, ale ještě pak chvíli dopékám na 12. Ještě jsem chtěla dodat, že jsem uvedla pouze množství mouky, ale lze kombinovat, že dáme část chlebové žitné, část pšeničné, či grahamové. Možné je i přidání semínek slunečnice, tykve či sezam.

Zpravidla, pokud to stihnu, když se těsto vymíchá a vykyne a začíná péci, potřu ho studenou vodou, posolím a pokmínuju povrchu.
Ještě bych podotkla, že je ideální pokud jsou všechny suroviny v jedné místnosti aspoň hodinu před pečením a jejich teplota je přiměřeně stejná.

přidejte na:
Roxana

02. 03. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Roxana
jsem zkoušela u rodičů - pekárnu nemají. Těsto jsem nemísila ručně, ale ve hnětači. Pekla v klasické troubě, výsledek byl výborný. Do trouby jsem umístila malý smaltovaný hrneček s vodou.
Přidané ingredience: Normální pečení v troubě

03. 07. 2013, 04:09

Chybí obrázek
velmi dobrý recept

06. 01. 2017, 21:21

Chybí obrázek
recept dobrý

28. 03. 2017, 19:35

Chybí obrázek
dobrý domáci chlebík

26. 08. 2018, 19:08

Přidat komentář
Chybí obrázek
To že teplota surovin je stejná je základ úspěchu

mrak 02. 03. 2010, 20:36

Roxana
No, dost to podceňuju.....

Roxana 05. 03. 2010, 16:00

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.