Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Domácí kmínový chléb do pekárny

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 0min 2h 15min
Nutriční hodnoty
2060 kalorií 10.0g cukrů 40.0g tuků 55.0g bílkovin

Příprava

Do pekárny vlijeme podmáslí, přidáme postupně všechny ostatní přísady. Je dobré, pokud dáváme čerstvé droždí, přidat trochu cukru, pokud dáváme sušené droždí, dáme jeden sáček a cukr není potřeba
přidávat.

Zapneme na program dle typu pekárny, jak jsme zvyklé.

Bulb Tip k receptu

Já mám pekárnu Vegu - dávám 11, ale ještě pak chvíli dopékám na 12. Ještě jsem chtěla dodat, že jsem uvedla pouze množství mouky, ale lze kombinovat, že dáme část chlebové žitné, část pšeničné, či grahamové. Možné je i přidání semínek slunečnice, tykve či sezam.

Zpravidla, pokud to stihnu, když se těsto vymíchá a vykyne a začíná péci, potřu ho studenou vodou, posolím a pokmínuju povrchu.
Ještě bych podotkla, že je ideální pokud jsou všechny suroviny v jedné místnosti aspoň hodinu před pečením a jejich teplota je přiměřeně stejná.


Přidat na Pinterest
Roxana

02. 03. 2010, Recept navštíven: 5616x


Přidat recenzi
Roxana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jsem zkoušela u rodičů - pekárnu nemají. Těsto jsem nemísila ručně, ale ve hnětači. Pekla v klasické troubě, výsledek byl výborný. Do trouby jsem umístila malý smaltovaný hrneček s vodou.
Přidané ingredience: Normální pečení v troubě

03. 07. 2013, 04:09

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý recept

06. 01. 2017, 21:21

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept dobrý

28. 03. 2017, 19:35

Přidat komentář
mrak
To že teplota surovin je stejná je základ úspěchu

mrak 02. 03. 2010, 20:36

Roxana
No, dost to podceňuju.....

Roxana 05. 03. 2010, 16:00

Facebook komentáře