Domácí kmínový chléb do pekárny
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do pekárny vlijeme podmáslí, přidáme postupně všechny ostatní přísady. Je dobré, pokud dáváme čerstvé droždí, přidat trochu cukru, pokud dáváme sušené droždí, dáme jeden sáček a cukr není potřeba
přidávat.
Zapneme na program dle typu pekárny, jak jsme zvyklé.
Tip k receptu
Já mám pekárnu Vegu - dávám 11, ale ještě pak chvíli dopékám na 12. Ještě jsem chtěla dodat, že jsem uvedla pouze množství mouky, ale lze kombinovat, že dáme část chlebové žitné, část pšeničné, či grahamové. Možné je i přidání semínek slunečnice, tykve či sezam.
Zpravidla, pokud to stihnu, když se těsto vymíchá a vykyne a začíná péci, potřu ho studenou vodou, posolím a pokmínuju povrchu.
Ještě bych podotkla, že je ideální pokud jsou všechny suroviny v jedné místnosti aspoň hodinu před pečením a jejich teplota je přiměřeně stejná.
02. 03. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: Normální pečení v troubě
Roxana 03. 07. 2013, 06:09