Dršťky

Vnitřnosti. Jedná se vlastně o hovězí žaludky. K dostání čerstvé nebo sušené. Barva je mdlá, v odstínech bílé až světle růžové u čerstvých a tmavě hnědá u sušených. Kožovitá hmota s nerovným povrchem. Před použitím je nutné dršťky proprat pod tekoucí vodou, dále vícekrát povařit, abychom odstranili charakteristické aroma. Jsou vhodné pro přípravu známé dršťkové polévky, ale i jiné recepty upravují tyto vnitřnosti chutně, např. dršťky s uzeným masem (podáváme s omáčkou, bramborem, posypané uzeným masem na kostičky), kyselou smetanou (podává se s omáčkou a knedlíkem), opečené na oleji společně s česnekem. Vhodně upravené zachutnají každému, kdo má rád netradiční chuť připraveného jídla.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář