Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Dršťky

Dršťky

Přidat na Pinterest
Vnitřnosti. Jedná se vlastně o hovězí žaludky. K dostání čerstvé nebo sušené. Barva je mdlá, v odstínech bílé až světle růžové u čerstvých a tmavě hnědá u sušených. Kožovitá hmota s nerovným povrchem. Před použitím je nutné dršťky proprat pod tekoucí vodou, dále vícekrát povařit, abychom odstranili charakteristické aroma. Jsou vhodné pro přípravu známé dršťkové polévky, ale i jiné recepty upravují tyto vnitřnosti chutně, např. dršťky s uzeným masem (podáváme s omáčkou, bramborem, posypané uzeným masem na kostičky), kyselou smetanou (podává se s omáčkou a knedlíkem), opečené na oleji společně s česnekem. Vhodně upravené zachutnají každému, kdo má rád netradiční chuť připraveného jídla.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Bulharská dršťková polévka

Bulharská dršťková polévka

Dršťky pořádně propereme a vaříme 3 hodiny – v průběhu vaření vodu několikrát vyměníme. Poté je nakrájíme n...

Sardské hovězí dršťky

Sardské hovězí dršťky

Nejprve si uvaříme dršťky: důkladně je umyjeme vodou a vaříme 30 minut. Poté slijeme a vaříme dalších 30 mi...

Zadělávané dršťky s uzeným masem

Zadělávané dršťky s uzeným masem

Dôkladne vyumývané držky dáme variť do studenej vody. Necháme zovrieť, vodu zlejeme a držky znova zalejeme ...

Dršťky s kapií

Dršťky s kapií

Očistíme kapie, omyjeme je a nakrájíme na nudličky. Uzené maso pomeleme a okurky také. Uvařené dršťky nakrá...

Dršťky s uzeným bůčkem

Dršťky s uzeným bůčkem

Balený uzený bůček vaříme v páře asi 1 hodinu doměkka. Obal rozstřihneme a šťávu dáme později do omáčky. Po...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Dršťky Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře