Zadělávané dršťky s uzeným masem

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
3h 0min

Celkový čas

3h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

612184 kalorií
1.0g cukrů
1.0g tuků
5.0g bílkovin


Příprava

Dôkladne vyumývané držky dáme variť do studenej vody. Necháme zovrieť, vodu zlejeme a držky znova zalejeme horúcou vodou. Potom ich s očistenou koreňovou zeleninou uvaríme domäkka.
Po uvarení ich scedíme a pokrájame na hrubšie rezance. Na masti alebo slanine speníme cibuľu, posypeme ju múkou a urobíme svetlú zápražku. Rozriedíme ju vývarom z držiek, rozvaríme, pridáme pokrájané držky a zeleninu. Posolíme ochutíme koreninami, pridáme najemno pokrájanú petržlenovú vňať. Údené mäso pokrájané na drobné kocky pridáme k držkám. Necháme zovrieť a nakoniec pridáme na zjemnene smotanu.

Tip k receptu

Pre zmenu môžeme polievku dochutiť cesnakom alebo lyžičkou štipľavej papriky ktorú rozpustíme v oleji. Ako prílohu podávame čerstvé pečivo.

přidejte na:
Jozef

05. 12. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
palino
dobre na vyskúšanie

30. 08. 2016, 13:54

hanka
celkom dobrý recept s držkami

05. 11. 2016, 17:54

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.