Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zadělávané dršťky s uzeným masem

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
3h 0min 3h 30min
Nutriční hodnoty
612184 kalorií 1.0g cukrů 1.0g tuků 5.0g bílkovin

Příprava

Dôkladne vyumývané držky dáme variť do studenej vody. Necháme zovrieť, vodu zlejeme a držky znova zalejeme horúcou vodou. Potom ich s očistenou koreňovou zeleninou uvaríme domäkka.
Po uvarení ich scedíme a pokrájame na hrubšie rezance. Na masti alebo slanine speníme cibuľu, posypeme ju múkou a urobíme svetlú zápražku. Rozriedíme ju vývarom z držiek, rozvaríme, pridáme pokrájané držky a zeleninu. Posolíme ochutíme koreninami, pridáme najemno pokrájanú petržlenovú vňať. Údené mäso pokrájané na drobné kocky pridáme k držkám. Necháme zovrieť a nakoniec pridáme na zjemnene smotanu.

Bulb Tip k receptu

Pre zmenu môžeme polievku dochutiť cesnakom alebo lyžičkou štipľavej papriky ktorú rozpustíme v oleji. Ako prílohu podávame čerstvé pečivo.


Přidat na Pinterest
Jozef

05. 12. 2011, Recept navštíven: 2837x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre na vyskúšanie

30. 08. 2016, 13:54

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celkom dobrý recept s držkami

05. 11. 2016, 17:54

Přidat komentář

Facebook komentáře