Zadělávané dršťky s uzeným masem
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
3h 0min
Celkový čas
3h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
612184
kalorií
1.0g
cukrů
1.0g
tuků
5.0g
bílkovin
Příprava
Dôkladne vyumývané držky dáme variť do studenej vody. Necháme zovrieť, vodu zlejeme a držky znova zalejeme horúcou vodou. Potom ich s očistenou koreňovou zeleninou uvaríme domäkka.
Po uvarení ich scedíme a pokrájame na hrubšie rezance. Na masti alebo slanine speníme cibuľu, posypeme ju múkou a urobíme svetlú zápražku. Rozriedíme ju vývarom z držiek, rozvaríme, pridáme pokrájané držky a zeleninu. Posolíme ochutíme koreninami, pridáme najemno pokrájanú petržlenovú vňať. Údené mäso pokrájané na drobné kocky pridáme k držkám. Necháme zovrieť a nakoniec pridáme na zjemnene smotanu.
Tip k receptu
Pre zmenu môžeme polievku dochutiť cesnakom alebo lyžičkou štipľavej papriky ktorú rozpustíme v oleji. Ako prílohu podávame čerstvé pečivo.
Jozef05. 12. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.