Dršťky s uzeným bůčkem
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
676
kalorií
0.0g
cukrů
6.0g
tuků
93.0g
bílkovin
Příprava
Balený uzený bůček vaříme v páře asi 1 hodinu doměkka. Obal rozstřihneme a šťávu dáme později do omáčky. Po mírném prochladnutí ho i s okurkami pomeleme na masovém mlýnku. Bůček a okurky jsou na dochucení omáčky, tak si množství můžeme upravit dle chuti. Bůček s okurkami můžeme také nasekat. Do 600 ml vařící vody dáme nakrájené uvařené dršťky. V 1 dcl studené vody si rozmícháme hladkou mouku a omáčku s ní zahustíme. Provaříme a přidáme bujón. Omáčku ochutíme mletým uzeným bůčkem, sýrem a po rozpuštění sýra přidáme okurky.
Tip k receptu
Bůček můžeme nahradit i jiným uzeným masem.
JanaB22. 11. 2011
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.