Dršťky s uzeným bůčkem
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
676
kalorií
0.0g
cukrů
6.0g
tuků
93.0g
bílkovin
Příprava
Balený uzený bůček vaříme v páře asi 1 hodinu doměkka. Obal rozstřihneme a šťávu dáme později do omáčky. Po mírném prochladnutí ho i s okurkami pomeleme na masovém mlýnku. Bůček a okurky jsou na dochucení omáčky, tak si množství můžeme upravit dle chuti. Bůček s okurkami můžeme také nasekat. Do 600 ml vařící vody dáme nakrájené uvařené dršťky. V 1 dcl studené vody si rozmícháme hladkou mouku a omáčku s ní zahustíme. Provaříme a přidáme bujón. Omáčku ochutíme mletým uzeným bůčkem, sýrem a po rozpuštění sýra přidáme okurky.
Tip k receptu
Bůček můžeme nahradit i jiným uzeným masem.
JanaB22. 11. 2011
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 23. 04. 2016, 18:08

katka16031 13. 01. 2017, 19:25
© 2021, Railsformers, s.r.o.