Hoisin omáčka

Je to směs fermentovaných sójových bobů, cukru nebo medu, octa, česneku, chili papriček a různého koření. Používá jednak jako stolní koření, ale také k dochucování mnohých jídel z ryby drůbeže a plodů moře. Používá se především v asijských kuchyních.

Její čínský název doslova znamená "chuť moře". Což spíše vyjadřuje její chuť než její složení. Hoisin omáčka totiž neobsahuje plody moře. Nalezneme ji na pultech mnoha obchodů s Asijskými potravinami. Hoisin Sauce se velmi rychle kazí, takže ji uchováváme v lednici. Takto skladovaná vydrží dlouho. Používáme ji k přípravě marinád nebo k namáčení potravin.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Ví někdo jestli jí lze nahradit běžnou sojovkou? je dražší?

Adéla 02. 05. 2012, 16:50