Klobásy

Masný tepelně opracovaný výrobek. Klobás je široká škála, liší se od sebe chutí, druhem použitého masa či podle regionu, kde se vyrábí. Hlavní surovinou pro výrobu je maso, nejčastěji vepřové, potom hovězí a skopové, méně často drůbeží nebo králičí. Odleželé prosolené maso se uměle spojí tzv. spojkou z mixovaného hovězího masa a vody či vývaru. Směs se okoření paprikou, pepřem, kmínem, česnekem, majoránkou a muškátem. Naplní se do střívek, zašpejlují se a vyudí. Receptů,jak využít klobásu je nepřeberné množství. Nejjednodušší je ji ohřát a podávat s čočkou, hrachovou kaší nebo jen s chlebem a hořčicí. Přidává se do hustých zeleninových a zelných polévek, do zapékaných pokrmů, gulášů, do bramborových knedlíků, do slaných koláčů a závinů. Oblíbené jsou grilované a v neposlední řadě mají své místo i ve studené kuchyni.

 

Zdroj obrázku: eastfishkillprovisions.com; fattypepper.com

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář