Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Klobásy

Klobásy

Přidat na Pinterest

Masný tepelně opracovaný výrobek. Klobás je široká škála, liší se od sebe chutí, druhem použitého masa či podle regionu, kde se vyrábí. Hlavní surovinou pro výrobu je maso, nejčastěji vepřové, potom hovězí a skopové, méně často drůbeží nebo králičí. Odleželé prosolené maso se uměle spojí tzv. spojkou z mixovaného hovězího masa a vody či vývaru. Směs se okoření paprikou, pepřem, kmínem, česnekem, majoránkou a muškátem. Naplní se do střívek, zašpejlují se a vyudí. Receptů,jak využít klobásu je nepřeberné množství. Nejjednodušší je ji ohřát a podávat s čočkou, hrachovou kaší nebo jen s chlebem a hořčicí. Přidává se do hustých zeleninových a zelných polévek, do zapékaných pokrmů, gulášů, do bramborových knedlíků, do slaných koláčů a závinů. Oblíbené jsou grilované a v neposlední řadě mají své místo i ve studené kuchyni.

 

Zdroj obrázku: eastfishkillprovisions.com; fattypepper.com

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Lečo s fazolemi a klobáskami

Lečo s fazolemi a klobáskami

Cibuli nakrájíme najemno, klobásu, rajčata a papriku na kolečka. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme klobá...

Bramborový eintopf s fazolemi

Bramborový eintopf s fazolemi

Klobásu a mrkev nakrájíme na kolečka. Cibuli a česnek najkrájíme na jemno. Brambory nakrájíme na větší ...

Okurkový salát s jablky a Mortadellou

Okurkový salát s jablky a Mortadellou

Jablka, okurku a cibuli oloupeme. Pekingské zelí omyjeme a nakrájíme na proužky. Okurky a cibuli nakrájíme ...

Zelňačka se žampióny a klobásou

Zelňačka se žampióny a klobásou

Zelí scedíme a překrájíme na menší kousky. Pokud se nám zelí zdá moc kyselé, tak ho propláchneme vodou. Po...

Chalupářský guláš

Chalupářský guláš

Kostky masa opečeme s cibulí na oleji dozlatova, přidáme sůl, pepř, protlak, zalijeme vodou a dusíme do měk...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Klobásy Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře