Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zelňačka se žampióny a klobásou

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 30min 1h 40min
Nutriční hodnoty
970 kalorií 0.0g cukrů 30.0g tuků 31.0g bílkovin

Příprava

Zelí scedíme a překrájíme na menší kousky. Pokud se nám zelí zdá moc kyselé, tak ho propláchneme vodou. Pokrájené zelí vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do měkka s bobkovými listy a novým kořením.

Brambory nakrájíme na kostičky a žampióny na menší kousky (plátky) a uvaříme do měkka v osolené vodě. Po změknutí je přidáme do zelí a vše zahustíme tmavší jíškou ze sádla a hladké mouky. Na oleji prohřejeme klobásky nakrájené na drobno, zasypeme kořením, paprikou, promícháme a přidáme s nastrouhaným česnekem do polévky. Krátce povaříme, dochutíme solí, petrželkou a odstavíme.


Přidat na Pinterest
JanaB

05. 09. 2013, Recept navštíven: 2241x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Zelňačku dělám, ale bez žampionů

18. 12. 2014, 08:21

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobra je aj so šampinonmi

26. 09. 2015, 19:07

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná

10. 10. 2015, 19:28

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zelnačka velmi chutná

20. 08. 2016, 19:21

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný dobrý recept na zelnacku

29. 12. 2016, 20:19

Přidat komentář

Facebook komentáře