Zelňačka se žampióny a klobásou
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
1h 30min
Celkový čas
1h 40min
Porce
Nutriční hodnoty
970
kalorií
0.0g
cukrů
30.0g
tuků
31.0g
bílkovin
Příprava
Zelí scedíme a překrájíme na menší kousky. Pokud se nám zelí zdá moc kyselé, tak ho propláchneme vodou. Pokrájené zelí vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do měkka s bobkovými listy a novým kořením.
Brambory nakrájíme na kostičky a žampióny na menší kousky (plátky) a uvaříme do měkka v osolené vodě. Po změknutí je přidáme do zelí a vše zahustíme tmavší jíškou ze sádla a hladké mouky. Na oleji prohřejeme klobásky nakrájené na drobno, zasypeme kořením, paprikou, promícháme a přidáme s nastrouhaným česnekem do polévky. Krátce povaříme, dochutíme solí, petrželkou a odstavíme.
JanaB05. 09. 2013
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.