Zelňačka se žampióny a klobásou

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

1h 40min

Porce


Nutriční hodnoty

970 kalorií
0.0g cukrů
30.0g tuků
31.0g bílkovin


Příprava

Zelí scedíme a překrájíme na menší kousky. Pokud se nám zelí zdá moc kyselé, tak ho propláchneme vodou. Pokrájené zelí vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do měkka s bobkovými listy a novým kořením.

Brambory nakrájíme na kostičky a žampióny na menší kousky (plátky) a uvaříme do měkka v osolené vodě. Po změknutí je přidáme do zelí a vše zahustíme tmavší jíškou ze sádla a hladké mouky. Na oleji prohřejeme klobásky nakrájené na drobno, zasypeme kořením, paprikou, promícháme a přidáme s nastrouhaným česnekem do polévky. Krátce povaříme, dochutíme solí, petrželkou a odstavíme.

přidejte na:
JanaB

05. 09. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Zelňačku dělám, ale bez žampionů

18. 12. 2014, 08:21

Chybí obrázek
dobra je aj so šampinonmi

26. 09. 2015, 19:07

Chybí obrázek
vyborná

10. 10. 2015, 19:28

Chybí obrázek
zelnačka velmi chutná

20. 08. 2016, 19:21

Chybí obrázek
chutný dobrý recept na zelnacku

29. 12. 2016, 20:19

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.